Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu kan du få en Hue-lampe lavet af gamle CD'er

24 genbrugte CD’er er der brugt til a skabe den nye bordlampe fra Hue. Producenten tilbyder nu også at du kan designe din egen lampe online, få den 3D-printet i genanvendelige materialer, og leveret direkte til døren inden for to uger.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Signify, som er virksomheden bag Philips Hue, går nu for alvor ind på at bruge genanvendelige materialer i deres produkter. Således er producenten nu klar med en med bordlampe lavet af 24 genbrugte CD’er.

Lampen kan købes fra d. 28. november 2019, og koster EUR 99 (740kr). Den kan bestilles på: https://www.mycreation.lighting.philips.com/en.

I løbet af næste år forventer Signify, at alle deres 3D-printede produkter vil være tilgængelige produceret af genanvendt materiale.

Signify har også offentliggjort også store internationale udvidelsesplaner for skræddersyede 3D printede, lamper til det professionelle marked. De professionelle produkter kan også genanvendes efter brug.

Signify regner med at være CO2-neutrale i 2020, og blev for nyligt kåret som Industry Leader i Dow Jones Sustainability Index for tredje år i træk.

Design din egen lampe

Signify tilbyder nu også at du kan designe din egen Hue-lampe af genanvendelige materialer.

Efter et pilotprojekt som har kørt i Benelux-landene, udvides servicen til hele Europa.

Med bare et par enkelte klik kan du designe din egen lampe.

Alt du skal gøre er at vælge dit grunddesign (pendel eller bordlampe), og derefter kan du sætte dit eget præg ved at vælge størrelse, farve, tekstur og mønster på din lampe, samt vælge hvilken type LED-pære der skal i – som selvfølgelig også kan være en Philips Hue pære. Signify leverer det færdige produkt til din dør inden for to uger.

Din 3D-printede Hue-lampe kunne eksempelvis se sådan her ud. Din 3D-printede Hue-lampe kunne eksempelvis se sådan her ud.

Bæredygtig i alle led

De 3D-printede lamper fra Signify er lavet med bæredygtighed i tankerne. Grundmaterialet er et polykarbonat, der er et stærkt materiale i høj kvalitet og 100% genanvendeligt. En typisk 3D-printet lampe i polykarbonat, ekskl. elektronik og pære, har et 47% lavere CO2-aftryk end traditionelle lamper lavet af metal. Derudover bruges der ingen lim, og den har færre dele. Alt dette betyder, at den vejer to tredjedele af vægten af en almindelig lampe, hvilket betyder en 35% besparelse på CO2-kontoen i forbindelse med fragt.

Investeringen i 3D-print understreger ønsket om at servicere slutbrugerne bedre, samtidig med at Signify reducerer både forbrugerens, og deres eget, CO2-aftryk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere