Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

De bedste gratis-programmer lige nu

Her er fire spændende programmer udvalgt af redaktionen på AOD.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

1 Karolines køkken


Madopskrifter på IOS og Android


I disse tider, hvor restaurant-livet ikke ligner sig selv, er det mere op til os selv, hvis vi vil opleve glæden ved et godt måltid. I en travl hverdag kan en app som Karolines Køkken, der kan fås til såvel iOS som Android, være en stor hjælp. Appen rummer adgang til masser af opskrifter, og de kan udvælges ud fra tema eller ingredienser. Der er grundige trin for trin-instruktioner samt angivelse af energiindhold. Med tøm køleskab-funktionen kan du indtaste de madvarer, du har i køleskabet og få opskriftsforslag. Fikst! 

Hent Karolines køkken her.Sigil

e-bøger i EPUB-formatet

Sigil er et open source multiplatform-redigeringsprogram til e-bøger i EPUB-formatet. Det betyder, at du kan skabe dine egne e-bøger fra bunden og eksportere dem i standard-formatet. Programmet er forholdsvis let at gå til, efter man har leget lidt med brugergrænsefladen, der virker ordnet og overskuelig. Samtidig får den avancerede bruger mulighed for at redigere direkte i den skabte kode. Der anvendes WYSIWYG-princippet ligesom i tekstbehandling. Du kan altså se, hvorledes det færdige resultat vil tage sig ud. Sigil kan også generere en indholdsfortegnelse, når du er færdig med at kreere e-bogen. Det er muligt at indsætte headers, ændre skrifttyper, tilføje forskellige typer listeforme, indsætte videoer, billeder eller internetlinks – alt dette, uden du behøver at mestre html-kodning. Programmet rummer en række redigeringsmuligheder, som du bedst lærer at kende ved at lege lidt med mulighederne. 

Hent Sigil her,

Complete Internet Repair


Værktøjskasse til Internet

Complete Internet Repair rummer en række løsninger på internetrelaterede problemer. Det er dog tilrådeligt at skabe et gendannelsespunkt, inden man går i gang med problemløsningen. Når det er på plads, kan man til gengæld løse netværks- eller internetproblemer i forbindelse med netværksprogrammer eller diverse uønskede programmer. Du kan også reparere fejl, der relaterer sig til ip-adresser eller forbindelsesrelaterede fejl. Der er en løsning til alle de mest almindelige internetfejl. 

Hent Complete Internet Repair her.4 Wappalyser


Se teknologien bag hvert website 

Dette nummers foretrukne program, Wappalyser, er en udvidelse til browsere, som kan vise dig, hvilke teknologier forskellige websites anvender. Det er muligt at downloade og tilføje udvidelsen til browserne Chrome, Firefox samt Edge. Hvis du er interesseret i hemmeligheden bag websites, kan Wappalyser fortælle dig, hvilket content management-system, websitet anvender, eller hvilken ecommerce-løsning, man har gjort brug af. Du kan se anvendte analyseværktøjer, benyttede programmeringssprog, ditto webserverplatform og meget mere. Programmet er interessant, hvis du ønsker et overblik over websites, der benytter sig af samme teknologier.