Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Philips nye OLED+935: En totaloplevelse af lyd, lys og billeder

Philips nye flagskibs-tv har ikke bare et OLED-billede i bedste klasse, men også fremragende lyd fra B&W og Ambilight, som gør hele stuen til en del af oplevelsen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi har efterhånden vænnet os til, at et førsteklasses tv ikke nødvendigvis er lig med førsteklasses lyd. Nutidens tynde skærme er bare ikke i stand til at frembringe den store og fyldige lyd, som dine film, spil og serier fortjener.

Men der ér undtagelser. Philips nye OLED+935 er en af dem. Her er ikke bare kælet for billedet. Man har skabt en gennemført helhedsoplevelse, hvor lyd og lys også spiller med.

Lækkert design

Lyden frembringes ved hjælp af en avanceret soundbar, skabt i samarbejdet med ingen ringere end Bowers & Wilkins.

Den fungerer som en stander under tv’et, der skal monteres, når man sætter tv’et op. Det gør installationen en anelse mere besværlig end med et almindeligt tv, men hvis man er to til opgaven er den klaret i løbet af 10 minutter. 

Der er kælet for designet. Tv’et er udført stilrent i stål og krom, og højttaleren er beklædt med stof fra danske Kvadrat. Det er et rigtig nydeligt tv. Det samme er fjernbetjeningen, som har skotsk  Muirhead-læder på bagsiden. Kvalitetsfornemmelsen halter dog lidt i knapperne, som føles billige og lidt for plastikagtige.

Brugerfladen er baseret på Android TV, så det er ret nemt at komme op at køre med apps, streaming, diverse tilkoblinger og smarte funktioner. Især hvis du har en Android-mobil. Så kan tv’et overtage indstillingerne derfra.


Da der er tale om Philips’ top-tv, får den alt, hvad den kan trække af optimeringer og nye funktioner. Det ualmindeligt flotte og konstrastrige OLED-panel får assistance af en ny P5-processor, som med kunstig intelligens giver endnu bedre billedkvalitet, hvor det er muligt. Uanset kilde får man som minimum et anstændigt billede og som maksimum, når indholdet er velproduceret, fuld 4K-kvalitet og med HDR (HLG, HDR10, HDR10+ og Dolby Vision understøttes) et fuldstændig fremragende billede. Der er flot glød i farverne, skarphed i detaljerne og dybde i kontrasten. 

Stor surround-lyd

Tv’et understøtter filmmaker-mode, kalibreret af Hollywood-instruktører, så film vises præcis, som de var tænkt i studierne. Og det er faktisk mere end bare en gimmick, omend Philips’ egen Cinema-tilstand også gør det godt.

En ny funktion beskytter skærmen mod burn in. Ved hjælpe af kunstig intelligens kan tv’et registrere logoer og andre fastplacerede elementer, der kan brænde sig fast. Disse områder dæmpes for at minimere risikoen for skader.

Lydbarren matcher det fine tv-billede på fornem vis. B&W har brugt gavmildt af sine unikke lydteknologier til at forme en højttaler, der kan sprede tv-lyden ud i rummet med en imponerende fylde og vidde. 

Der er anvendt ikke mindre end 10 højttalere, heriblandt den karakteriske Tweeter on Top og en stærk subwoofer, der sikrer, at højttaleren dækker hele spektret med flot klarhed i alle registre. 

Den er ligeledes forsynet med de obligatoriske opadvendte højttalere, der skal til for at gengive Dolby Atmos-surround. Er lyden produceret i dette format, registrerer højttaleren det automatisk. Er den ikke, er højttaleren alligevel i stand til at skabe en flot surround-simulation med Cinema-tilstanden. 


OLED+935 er også blandt de første tv’er, der understøtter Philips’ eget multirums-system DTS Play-Fi. Vi havde dog ingen kompatible højttalere, så den del kunne vi ikke teste.

Hele væggen lyses op 

Intet Philips-tv uden Ambilight. Den særlige bagbelysning får du selvfølgelig også her. Endda i firesiddet udgave, så hele din bagvæg - og indirekte din stue - lyser med på filmen, spillet eller koncerten.

Det er smag og behag, hvad man synes om det, men til en gyserfilm i en mørklagt stue er det altså med til at løfte uhyggen betydeligt.