Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Contour RollerMouse Travel Kit: Ergonomisk sæt letter arbejdet derhjemme

Dette solide RollerMouse-sæt fra Contour demonstrerer, hvordan arbejdspladsen derhjemme kan blive meget bedre.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Flere får mulighed for hjemmearbejde – eller bliver tvunget til det – men ikke alle husker ergonomien. Måske er spisebordet for trangt, måske mangler der en ekstern skærm, og når man sidder bøjet over den bærbare hver dag, kan det give en stiv nakke. Her kan dette Contour RollerMouse Travel Kit være løsningen. 

Sættet består af tre dele: Den kombinerede håndledsstøtte og ”rullemus” Rollermouse Red Plus, tastaturet Balance Keyboard og stativet Laptop Stand.

Sidstnævnte løfter en laptop-skærm op i øjenhøjde. Arbejdsstillingen er markant mere behagelig i forhold til at sidde med bøjet nakke. Et stort plus. Vær dog opmærksom på, at standeren er lidt usikker på benene. Rør ikke ved den bærbare computers skærm eller dens tastatur, ellers risikerer du, at den falder af stativet. Det er så heller ikke meningen, at du skal berøre computeren, for den skal nu betjenes med Rollermouse Red Plus og med Balance Keyboard. 

Solid løsning

Håndledsstøtten med den indbyggede rullemus ligger til gengæld solidt på bordet og rokker sig ikke ud af stedet. RollerMouse er trådløs, men kræver opladning med et specialkabel. Vær forsigtig med kablets stik, da hullet er dybt, og stikket er spinkelt. 

Tastaturet får kontakt til den bærbare via en USB-dongle. Ledningen med donglen skal sidde i en USB-port på computeren, mens strømmen leveres af to AAA-batterier. Og det er jo sådan set nemt nok, men det kunne også have været fint med et indbygget, genopladeligt batteri i RollerMouse.


Du kan selv bestemme, hvad musetasterne skal kunne.

Nem opsætning

Opsætningen er nem og gennemføres uden drivere. Udfordringen til at begynde med er snarere, at hvis du normalt arbejder på en bærbar computer, har du måske den dårlige vane at have tastaturet placeret meget tæt på kroppen. Dermed kan du komme til at sidde i en lidt sammensunken arbejdsstilling. Med håndledsstøtten placeret forrest kommer tastaturet betydelig længere ind på bordet, end du er vant til.

Men det giver en mere naturlig og afslappet kropsstilling, hvor du kan hvile armene, mens du arbejder. Og du har musen lige ved fingrene. Brugere af stationære computere er vant til den længere afstand, og her vil der ikke være den samme tilvænning.

Tastaturet har høje, klart definerede taster med en behagelig modstand. Den ”rullende mus” føles let og responsiv med en nubret overflade. Tommelfingrene finder hurtigt ned på ”rullen” og håndledsstøttens store taster, selv om indlæringskurven kan virke stejl for en laptop-bruger. 

De seks taster er en dedikeret højre og venstre museknap, en tast til kopi/indsæt og en til indstilling af markørens hastighed. Musehastigheden justeres med en oval knap og vises på en skala med seks lys. Skalaen viser også med farve tilstanden på det genopladelige batteri. En driver kan hentes på Contours driverside, hvis knappernes tildelte funktioner skal ændres. 

Da sættet har fokus på ergonomi, kan det fysisk finjusteres på flere måder. Håndledsstøtten kan tages af, hvilket kræver brug af en lille medfølgende ”nøgle”. Tastaturet kan skydes op på to ben, som det kendes fra de fleste tastaturer. To medfølgende justerbare plader kan skydes ind under og hæve det, så overgangen mellem håndledsstøtte og tastatur passer bedre. Umiddelbart ligner de to aflange plader noget overflødigt, men når man hæver tastaturet til en præcis ønsket højde, bliver overgangen til støtten faktisk bedre.

Du får lov til at betale for Contours TravelKit, men det er også en virkelig anbefalelsesværdig løsning til alle brugere af bærbare computere, som vil have en bedre arbejdsstilling på kontoret eller hjemmekontoret – og som vil kunne tage ergonomiløsningen med på farten.