Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Virksomheder ignorerer truslerne fra mobiltelefoner

Mobile enheder er den største trussel mod virksomhederne under corona-pandemien – mener virksomhederne selv. Alligevel går de på kompromis med sikkerheden, viser en ny undersøgelse.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Selvom 40 procent af de adspurgte virksomheder i en ny undersøgelse anser mobile enheder som den største IT-trussel mod deres forretning, er 45 procent af dem alligevel gået på kompromis med sikkerheden på de mobile enheder for at "få arbejdet gjort" – som for eksempel at nå en deadline eller opfylde et produktivitetsmål.

Det viser det nye Verizon Mobile Security Index 2021.

Ifølge rapporten er samtidig næsten en fjerdedel (24 procent) af virksomhederne gået på kompromis med sikkerheden i forbindelse med tiltag, der skal modvirke de begrænsninger corona-pandemien har medført.

Næsten halvdelen (49 procent) af de adspurgte virksomheder oplyser, at hjemmearbejde under pandemien har påvirket deres IT-sikkerhed.

Virksomhederne er med andre ord blevet mere sårbare og åbne for cyber-kriminelle i bestræbelsen på hurtigt at få etableret hjemmearbejdspladser.

Værst for de små og mellemstore

Over halvdelen af de adspurgte (52 procent) siger, at små og mellemstore virksomheder i højere grad udgør et mål end større virksomheder. Alligevel er 59 procent af de små og mellemstore virksomheder gået på kompromis med sikkerheden. 78 procent erkender, at de bør tage sikkerheden på mobilenheder mere alvorligt.

Af de adspurgte virksomheder er 72 procent bekymrede for misbrug af enheder. En del af problemet skyldes, at mange virksomheder kæmper for at udvikle en "acceptable use policy" (AUP) – 57 procent har slet ikke nogen.

Mere digital overgang

"Pandemien har udvirket et globalt skift i den måde, organisationer fungerer på. Mange har sat ekstra skub i deres digitale transformation og justeret arbejdsmodeller for at imødekomme hurtigt skiftende behov hos både medarbejdere og kunder," siger Sampath Sowmyanarayan, Chief Revenue Officer, Verizon Business.

”Mens virksomhederne har været optagede af andre ting, har de cyberkriminelle set en masse nye muligheder for at slå til. Det øgede antal hjemmearbejdspladser og stigningen i brugen af mobile enheder har ændret trusselsbilledet, og virksomhederne har derfor behov for at justere deres mobile sikkerhed for at beskytte sig selv og dem, de arbejder for.”

Ændret for altid

Pandemiens indvirkning på arbejdsstyrken vil få en varig betydning, vurderer Verizon. Ifølge rapporten forventer et stort flertal af de medvirkende virksomheder (70 procent), der har øget graden af hjemme- og distancearbejde, at dette vil falde igen efter pandemien. Men samtidig pointerer 78 procent, at niveauet dog stadig vil være højere end før. Samlet set forventer virksomhederne, at antallet medarbejdere, som arbejder hjemmefra eller på distancen, vil lande på cirka halvdelen (49 procent).

Resultaterne i rapporten er baseret på en uafhængig, global undersøgelse af 856 medarbejdere med ansvar for køb, håndtering og sikkerhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere