Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny musiktjeneste i Danmark med lyd i topkvalitet

Musikfans skal kunne nyde deres yndlingsmusik i samme høje kvalitet som kunstneren skabte den. Det er missionen bag den franske musikplatform Qobuz, som nu lanceres i Danmark.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I Danmark har vi en stolt musiktradition med en lang række danske musikere og højtalerproducenter, der har opnået stor succes og anerkendelse herhjemme og uden for landets grænser. For de mange danske musikfans og audiofile, som ønsker den optimale lytteoplevelse og har investeret i det helt rigtige udstyr, har streaming været symbol på kompromis i forhold til lydkvalitet. Det vil Qobuz nu ændre på ved at tilbyde musikstreaming uden kompromisser.

“I Qobuz ønsker vi at dele kunstnerens originale lydkvalitet. Vi vil sikre at fans kan lytte til sange, som kunstneren havde tænkt dem – som kunstnerne selv hørte dem, da de spillede dem. Ved at investere i musik af høj kvalitet, investerer vi i at dele kunstnerens originale vision med musikken, som de havde til hensigt at udgive,” fortæller vice CEO Georges Fornay fra Qobuz.

Qobuz er en hybrid mellem streaming tjeneste og download butik, som tilbyder streaming, download og offline lytning for musikelskere og audiofile, som forventer lyd i høj kvalitet.

Vil dele kærligheden til musikken

“Vi vil gerne dele kærligheden til musikken og den kunstneriske kreation. Vi tilbyder lossless musikformater for at dele den originale musikalske vision. Det betyder også, at vi for hver eneste sang, deler metadata bag den – ikke bare navnet på kunstneren som spiller sangen, men også komponisten og skribenten bag den. Vi advokerer også for fair kompensation til kunstneren og indehaverne af rettighederne. Vores kunder deler vores kærlighed og respekt for musikken og kunstnerens arbejde. Det er derfor vores tal for abonnementstal er konstant voksende”, fortæller Georges Fornay.

Ingen reklamer, ingen MP3-formater

Qobuz blev startet i 2007, da de to franskmænd Denis Thébaud og Yves Riesel indså, hvor stort et kvalitetsmæssigt tab filkomprimering medførte for lytterens oplevelse. Derfor besluttede de sig for at skabe en musikplatform, der giver lytteren mulighed for at nyde musikken, som den blev indspillet. Som en del af ambitionen om at skabe en uforstyrret musikoplevelse tilbyder Qobuz ikke abonnement på MP3-formater, ligesom abonnenterne heller ikke udsættes for reklamer.

Udover et omfattende katalog af 70 millioner sange i bedste kvalitet tilbyder Qobuz også 500.000 redaktionelle indlæg i form af biografier, albumanmeldelser og interview, som er skabt og udvalgt af et team af eksperter.

Qobuz tilbyder en række forskellige abonnementer, som starter ved 199 kr. pr. måned.

Fakta om Qobuz:

- Qobuz opstart: 2007
- Antal ansatte i Frankrig og i hele verden: +100
- Formand og CEO: Denis Thébaud
- Viceadministrerende direktør: Georges Fornay
- Tjeneste er tilgængelig i 18 lande: Tyskland, Østrig, Belgien, Spanien, Frankrig, Irland, Italien, Luxembourg, Holland, Storbritannien, Schweiz, USA, Australien, Danmark, Finland, New Zealand, Norge og Sverige.

Tekniske fakta:

- Qobuz er tilgængelig på PC, Mac, web reader, og som IOS og Android app.
- Streaming: Hi-FI (CD-kvalitet) og høj opløsning (Hi-Res), 24 bit frekvens op til 192 kHz
- Antal titler: +70 millioner, inklusive det højeste antal i høj opløsning.
- Antal præ-designede playlister: +15.000
- Kompatibel med de største Hi-Fi mærker
- Enestående ved Qobuz: den høje lydkvalitet og unikke redaktionelle vinkel med mere end en halv million albumanmeldelser, biografier og eksklusivt indhold

Studio Premier/Studio Premier Family

Studio Premier giver adgang til hele streaming af Qobuz kataloget med albums i Hi-Res og CD-kvalitet. Med Studio Premier Family abonnement kan familiemedlemmer i samme husstand dele op til seks konti med ét abonnement.
- Studio Premier – 199,99 kr. pr. måned (månedligt abonnement, uden binding)
- Studio Premier Family – 349,99 kr. pr. måned (månedligt abonnement, uden binding)
- Studio Premier – 1799,99 kr. pr. år (årligt abonnement)
- Studio Premier Family – 3499,99 kr. pr. år (årligt abonnement)

Studio Sublime / Studio Sublime Family

Studio Sublime giver adgang til streaming og download-køb af hele Qobuz kataloget af album i Hi-Res og CD-kvalitet. Studio Sublime giver en eksklusiv rabat på op til 60% på Hi-Res køb. Med Studio Sublime Family abonnement kan familiemedlemmer i samme husstand dele op til seks konti med ét abonnement.
- Studio Sublime – 2499,99 kr. pr. år (årligt abonnement)
- Studio Sublime Family – 4999,99 kr. pr. år (årligt abonnement)
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Systemejere til EEE Systemer og Udvikling

Centrica Energy Trading A/S

Software Developer

Capgemini Danmark A/S

Data Governance Consultant

T. Hansen Gruppen A/S

Backend-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere