Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Stor prisstigning på vej til 2,5 millioner danskere

Meget tyder på, at der snart kommer enorme prisstigninger på bredbånd og fibernet. Det betyder, at det bliver endnu dyrere for danskerne at have internet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er sammenligningsportalen Samlino, der kommer med den bekymrende melding. Årsagen skal være, at engrospriserne fra netværksselskaberne angiveligt vil stige markant inden længe.

TDC, Ewii, Norlys og Fibia forventer at hæve priserne med cirka 65% på fibernet og voldsomme 134 % på bredbånd via kabel-tv, som 34% af de danske bredbåndskunder benytter sig af.

Bredbåndskrigen kan blusse op igen

YouSee sidder på omkring 42% af markedsandelen, når det kommer til bredbånd og internet til danskerne. 2020 blev dog ikke desto mindre et skrækår, da selskabet mistede over 75.000 bredbåndskunder til blandt andet Fastspeed og Hiper.

Derfor tilbyder YouSee nu bredbåndspakker til samme pris som de to nævnte konkurrenter. På den måde kan de måske sætte en stopper for den store kundeflugt. På samme tid vil det formentlig puste nyt liv i den store bredbåndskrig. Konkurrencen mellem udbyderne kommer til at blive mere intens.

Stiger engrospriserne vil både YouSee, Fastspeed og Hiper dog være tvunget til, ligesom alle andre, at skyde priserne i vejret.

Corona har sat fut under fiber

Coronakrisen kan muligvis forklare den fremtidige prisstigning, da der var kolossal vækst i danskernes dataforbrug, specielt under den første nedlukning i foråret 2020. Det viser friske tal fra Energistyrelsen. Her kunne man se en stor fremgang af fibernet på markedet.

Fibernet er den hurtigste internetløsning, og det kan forklare, hvorfor flere vælger den til, især når de skal arbejde hjemmefra. I alt valgte over 110.000 danskere at skifte abonnement til fibernet i 2020.

Dermed er det samlede antal på over 800.000, hvis man kigger på private husstande og virksomheder. Forventningerne er derfor, at fibernet bliver den mest udbredte bredbåndsløsning i Danmark i løbet af 2021.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere