Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

4 fantastiske gratis-programmer

Her er fire spændende programmer, som kan give dig større fornøjelse af din pc eller din smartphone.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Enpass
En adgangskode til det hele

Enpass er en fiks og praktisk multiplatforms-passwordmanager, der beskytter dine online-adgangskoder. Du vil kunne logge in og gemme fortrolige informationer på en lang række forskellige enheder, hvad enten de er baseret på Windows, Mac, Linux, iOS eller Android. Gennem et masterpassword, der befinder sig på din enhed, beskyttes dine logins til alle de steder, hvor du har brug for dette. Der benyttes 256-bit AES-kryptering til at beskytte oplysningerne, og programmet kan generere komplicerede adgangskoder til alle formål. På den måde får du større sikkerhed, og det bliver nemmere at logge ind.

Hent Enpass her.


Photopea
Avanceret billedredigering i skyen

Photopea er dette nummers foretrukne program. Der er tale om et online-billedredigeringsprogram, der næsten med garanti rummer alle de funktioner, langt de fleste af os nogensinde får brug for. Programmet skal ikke downloades (alt er i skyen), og det kan anvendes, uagtet hvilket styresystem du anvender. Hvis du kender Adobe Photoshop, vil du med det samme føle dig hjemme i programmet, da layoutet og opbygningen lægger sig klos op ad det kendte billedbehandlingsprogram. Den største forskel er de reklamer, som dukker op i højre side af skærmbilledet. Programmet har en del af de samme billedbearbejdningsmuligheder som Photoshop. Der er mange forskellige effekter, som kan tilføjes. Antallet af indbyggede værktøjer er ikke helt så omfattende som i Photoshop, men stadig imponerende. Du kan gemme i PSD-, PSD/PSB-formaterne, men også eksportere det færdige resultat til mange andre filformater.

Hent Photopea her.

Matematik: Problemer og gåder
Hyggelig hjernegymnastik

Hvis du kan lide hyggelige udfordringer inden for matematik og logik, så er Android-appen Matematik Problemer og Gåder et kig værd. Når du vil slå tiden ihjel eller blot ønsker at aktivere hjernevindingerne, åbner du bare appen og går i gang med at løse opgaverne. Efter en løst opgave går du til næste niveau. Opgaverne bliver løbende sværere, men der er hjælp i form af hints og løsninger, hvis du skulle sidde uhjælpeligt fast. Prisen for den gratis fornøjelse er en reklame, før hintet eller løsningen afsløres.

Hent Matematik: Problemer og gåder her.


Winfi Lite
Ressourcestærk Wi-Fi-scanner

WinFi Lite er en Wi-Fi-scanner til Windows, og den imponerer på flere felter. Vi var tæt på at kåre programmet som denne udgaves foretrukne. Det har en overskue-lig brugerflade med mange features og informationer om trådløse netværk, og disse data kan hentes frem ved behov. De indbyggede filtreringsmuligheder sikrer god brugervenlighed trods den store indsigt, som programmet kan give. Du kan få oplysninger om snart sagt alt – signalstyrke, sikkerhedsniveauer, maksimale overførselshastigheder, søgning efter netværksudstyr fra bestemte producenter osv. Det centrale er dog, at du kan få en koncentreret visning af det, du vil fokusere på.

Hent Winfi Lite her.