Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Philips OLED+935: Forvandler hele stuen til et stadion

Philips-tv’et får det flotte billede til at brede sig med Ambilight og har en vel-lydende lydbar fra B&W.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Et førsteklasses tv er ikke altid lig med førsteklasses lyd. På Philips OLED+935 er der imidliertid kælet ligeså meget for lyden som for billedet, så man får en gennemført helhedsoplevelse, hvor lyset endda også spiller med.

Under tv’et er en soundbar fra ingen ringere end Bowers & Wilkins.

Den duplerer som en stander, der skal monteres, når man sætter tv’et op. Det gør installationen en anelse mere besværlig end med et almindeligt tv, men er man to, er opgaven klaret på 10 minutter.

Lækkert design

Der er kælet for designet. Tv’et er udført stilrent i stål og krom, og højttaleren er beklædt med stof fra danske Kvadrat. Det er et rigtig nydeligt tv.

Det samme er fjernbetjeningen, som har skotsk Muirhead-læder på bagsiden. Kvalitetsfornemmelsen halter dog lidt i knapperne, som føles billige og lidt for plastikagtige.

Brugerfladen er baseret på Android TV, så det er ret nemt at komme  igang med apps, streaming, diverse tilkoblinger og smarte funktioner. Især hvis du har en Android-mobil.

Flot glød i farverne

Det ualmindelig flotte og kontrastrige OLED-panel får assistance af en P5-processor, som med kunstig intelligens giver endnu bedre billedkvalitet, hvor det er muligt. Uanset kilde får man som minimum et anstændigt billede og som maksimum, når indholdet er velproduceret, fuld 4K-kvalitet og med HDR (HLG, HDR10, HDR10+ og Dolby Vision understøttes) og et fuldstændig fremragende billede. Der er flot glød i farverne, skarphed i detaljerne og dybde i kontrasten.

Tv’et understøtter Filmmaker- mode, og der er en udmærket Sportstilstand med flotte rolige bevægelser og godt smæk på farver og lys. Tv’et er det eneste i testen, der ikke kan vise 4K med 120 fps. Det vil dog næppe være et problem for andre end de mest krævende gamere.

En ny funktion beskytter mod burn in. Kunstig intelligens dæmper fastplacerede elementer for at mindske risiko for skader på skærmen.

Lydbaren matcher det fine tv-billede på fornem vis. B&W har brugt gavmildt af sine unikke lydteknologier til at forme en højttaler, der kan sprede tv-lyden ud i rummet med en imponerende fylde og vidde.

Der er anvendt ikke mindre end 10 højttalere, heriblandt den karakteristiske ”Tweeter on Top” og en stærk subwoofer, der sikrer, at højttaleren dækker hele spektret med flot klarhed i alle registre.

Den er ligeledes forsynet med de obligatoriske opadvendte højttalere, der skal til for at gengive Dolby Atmos-surround. Er lyden produceret i dette format, registrerer højttaleren det automatisk. Er den ikke, er højttaleren alligevel i stand til at skabe en flot surround-simulation.

Lyser hele rummet op

Intet Philips-tv uden Ambilight. Den særlige bagbelysning får du selvfølgelig også her. Endda i en firsidet udgave, så hele din bagvæg – og indirekte din stue – lyser med på filmen, spillet
eller koncerten.


Det er smag og behag, hvad man synes om Philips’ særlige lyseffekt, men i en fodboldkamp kan det altså være ganske effektfuldt, at grønsværen breder sig til hele stuen.