Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Google gør det nemmere at være produktiv med nye Workspace-funktioner

Nye funktioner i Workspace-programmer som Docs og Sheets gør det nemmere at samarbejde og holde styr på sine projekter.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Google lancerede i sidste uge en stribe produktnyheder ved den årlige udviklerkonference Google I/O. Blandt nyhederne er en række nye funktioner i Workspace-programmerne, som skal gøre det nemmere at samarbejde direkte i dokumenter og holde styr på sine projektor. Her er et udpluk af de nye funktioner:

Det smarte @: Funktionen "smart chip" gør det nu nemt at tagge personer eller linke til filer og møder i Docs. Alt, du skal gøre, er at skrive et “@”, og så åbner en menu med forslag til relevante filer og kontakter, som du kan linke til. Funktionen dukker op i Sheets i løbet af de kommende måneder.

Sideløse dokumenter: Der er tilføjet et nyt sideformat til Docs. Formatet fjerner sidestrukturer og skaber en flade, som du kan udvide og tilpasse til den skærm, du arbejder fra. Visningen gør det eksempelvis nemmere at arbejde med brede tabeller eller store billeder. Du kan selvfølgelig altid skifte tilbage til en sidestruktur, hvis du vil eksportere en PDF eller udskrive.

Dosmerseddel i Docs: Det er nu muligt at oprette tjeklister i både web- og mobiludgaven af Docs. Snart bliver det også muligt at tildele opgaver på tjeklisten til andre brugere, som vil kunne se deres to-do’s i Google Tasks.

Nye tabelskabeloner: I den nærmeste fremtid dukker nye skabeloner op i Docs. Skabelonerne gør det muligt at bygge tabeller, som eksempelvis gør det nemmere at styre projekter, hvor flere forskellige brugere giver input til bestemte elementer undervejs.

Smart hjælp i Sheets: Browserudgaven af Sheets giver nu forslag til formler og gør det lettere for selv novicer at trække konklusioner ud af deres data. Den intelligente funktion hjælper dig blandt andet med at bygge og fejlfinde, når du bruger formularer.

Se alle de 12 nye Workspace-funktoner her. I videoen nedenfor får du en præsentation på et minut:

https://www.youtube.com/watch?v=SDBbFETGiA4
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere