Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Lækker teknik: Gigabyte Aorus 15G XC

Med denne heftige gamingmaskine fra Gigabyte til cirka 15.000 kroner er du på toppen af den tekniske udvikling med alt det gode, som året 2021 kan byde på.

Af Konrad Vaabensted, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

At den bærbare computer i dag er relevant for inkarnerede gamere, skyldes ikke mindst grafikkort-specialisten Nvidias Max-Q-teknologi. Den er nu tre generationer gammel, og der er sket en del siden. Med denne heftige gamingmaskine fra Gigabyte til cirka 15.000 kroner er du på toppen af den tekniske udvikling med alt det gode, som året 2021 kan byde på. Grafikkortet er et RTX 3070, der er 32 GB DDR4-ram og en ottekernet, 16-thread Intel Core i7-10870H-processor

Lynhurtig skærm

Aorus 15G XC byder på en 15” stor ”IPS-lignende” 1080p-skærm, der kan levere en opdateringsfrekvens på overbevisende 240 Hz – her kommer GPU’en virkelig på arbejde. Pixeltætheden er på 146,86 ppi, hvilket er mere, end du får med et 4K-panel på 32”.

Overraskende design

Gaming-bærbare er ikke slanke og elegante, men Gigabyte-maskinen har alligevel et overraskende design med ultrasmal skærmkant og chiclet-tastatur. Den er ikke tynd som en ultrabook. Til gengæld er der masser af tilslutninger.

Eksplosiv processor

Intel Core i7-processoren har otte kerner og 16 tråde. Teknologien er 14 nm Comet Lake, og clockfrekvensen er helt oppe på 5 GHz. Det er eksplosive specs, men også hvad du skal forvente af chip med så moden arkitektur.