Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Tesla åbner de første lynhurtige V3 Superchargers på Sjælland

Tredje generation af Superchargers har en effekt på op til 250 kilowatt, hvilket indebærer endnu kortere ladestop, når man er på elektrisk langfart i en Tesla. I dag indvies Sjællands første V3 Supercharger i Kirke Såby med otte ladere.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hurtigere opladningen er vejen frem, hvis elbilerne skal kunne matche benzinbilernes fleksibilitet. Der sker heldigvis rigtig meget på den front, ikke mindst hos Tesla, hvor en del af modellerne i sortimentet kan modtage strøm ved 250 kW.

Det nytter dog ikke så meget, hvis ikke der er opladere, der kan leverer denne effekt. Dem kommer der heldigvis flere af nu.

Otte nye V3 Supercharger-opladere indvies i Kirke Såby i dag. Den er placeret strategisk godt for rejser mellem Århus og København på motortrafikvej 21.

Mange flere på vej

Dette er blot en af 10 nye Supercharger-stationer med V3-teknologi som er på tegnebrættet for det kommende år. Således øges udbuddet af Superchargers med mere end 80% i Danmark.

I dag er der næsten 100 Supercharger-stationer med V3 teknologi i Europa og i Danmark indviede man den første V3-station i Ikast i Midtjylland sidste år. Fra og med nu installerer Tesla udelukkende den nye V3 Supercharging teknologi på alle nye stationer i Danmark og resten af Europa, som en tilføjelse til det allerede udbredte og hurtige V2 netværk.

Ældre Teslaer skal opgraderes

V3 er en komplet ny arkitektur med teknologi designet til næste bølge af elektriske biler. Med en maksimal effekt på 250kW og direkte levering af strøm - som gør op med deling af strøm - er V3 optimeret for større volume og endnu hurtigere opladningstider.

V3 Superchargers i Europa supporterer CCS adaptere og er tilgængelig for alle Tesla ejere. Model S og Model X ejere der bruger en CCS adapter vil få glæde af at V3 ikke deler strøm ved ca. samme maksimale effekt som på V2 Superchargers.

Adapteren er standardudstyr i alle Model S og Model X der er produceret fra og med maj 2019. Ældre Model S og Model X kan opgraderes til CCS for en overkommelig omkostning. Efter opgraderingen, vil alle V3-stationer automatisk blive synlige på bilens skærm og åbne muligheden for at benytte endnu flere og endnu hurtigere lademuligheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere