Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Sennheiser CX Wireless: Fantastisk lyd til prisen

Med CX Wireless har Sennheiser skabt de mest vellydende earbuds du kan få for under tusind kroner.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Sennheiser står bag nogle af markedets allerbedste earbuds. Momentum True Wireless 2 lyder fænomenalt, men koster kassen. Med CX 400BT fra sidste år rykkede Sennheiser et skridt ned af prisstigen uden at give kald på lydkvaliteten og med CX Wireless forøger de nu at presse den yderligere ned.

Vi er under den gyldne grænse på tusind kroner. Prisreduktionen kommer ikke helt uden kompromisser. Der er eksempelvis ikke aktiv støjreduktion og heller ikke samme lækre stofdesign som hos Momentum. Ikke desto mindre er de imponerende funktionsrige og velskabte til prisen.

Fyldig lyd

De arver plastikdesignet fra CX 400BT, som både er velsiddende, praktisk og vandafvisende (IPX4), dog ikke helt så komfortabelt som Momentums. Ydersiderne af de to earbuds er touchfølsommme, så du kan styre musik og diverse funktioner.

Den trådløse forbindelse til mobilen leveres i form af det nye Bluetooth 5.2 suppleret af de fineste audio codecs (SBC, AAC og aptX).

Lyden er umiddelbart helt identisk med CX 400BT. Den er knap så findetaljeret og hi-fi-agtig som Momentum, men i stedet mere fyldig og bastung, hvilket i virkeligheden nok vil falde mere i smag hos mange lyttere. Musikken leveres med stort engagement og overskud. Du får simpelthen ikke mere vellydende earbuds til prisen.

Til opkald fungerer de også glimrende, takket være fine mikrofoner. CX tilbyder endda på en ret unik mulighed for at sætte din egen stemme på medhør, hvilket kan forbedre oplevelsen en del.

Fin batterilevetid

Skulle du have lyst til at justere lidt på lyden kan det ske i Sennheisers app, hvor der er også er mulighed for at foretage opdateringer og meget andet.

Batteritiden er helt fornuftige 9 timer, med yderligere 18 timer i den dejligt kompakte æske, der nemt kan ligge i en bukselomme.

Vejledende pris: 990 kroner