Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: HPs Spectre X360 14: Bærbar helt til kanten

Designet er kantet helt ned til de facetslebne sider. HPs Spectre X360 14 er en topmoderne to i en-compu­ter, der vil skubbe grænsen for genren, og det er lykkedes ret godt.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det noget kantede design – med sider i facetslebet stil – er en smagssag, men finishen er lækkert udført, og den smalle trekant, der dannes i bunden af skærmkanterne, når du åbner, leder nærmest tankerne hen på Star Wars.

Der er dog intet stjernekrigstema i HP’s nye to i en-computer HP Spectre x360. Skærmen går næsten ud til kanten og er fastgjort med to meget kraftige hængsler, der sikrer stabilitet, når skærmen vendes helt rundt og bruges som tablet. Det ser rasende godt ud!

Tastaturet i fuld størrelse har taster, der går næsten ud til kanten, og de har en metallisk overflade, som matcher resten af computeren. Modsat denne er tasterne dog lavet af plast, men de ser ikke billige ud, slet ikke. De er tilmed fine at skrive på, og det er let at ramme rigtigt, men de giver ikke helt den lækre fornemmelse i fingerspidserne, som vi kender fra især Lenovos bærbare computere.

En voksen maskine

Den 13,5” store skærm er trykfølsom. Processoren er en Intel Core i7 fra nyeste generation, og den får hjælp fra Intels nyere og ret kraftfulde Iris Xe-grafikkort. Resultatet er en ”voksen” maskine til mange opgaver – ikke til seriøs gaming – men computeren er ret skarp til for eksempel billedbehandling, så længe vi ikke taler om professionelt niveau. Der medfølger en pen, så du kan få afløb for dine kreative evner.

HP Spectre x360 retter sig mod de brugere, hvor en stilfuld maskine betyder noget – til dem, der vil have en Windows-bærbar, som kan matche de flotte MacBook Air-maskiner. I forhold til MacBook får du her også en trykfølsom skærm, som kan vippes helt rundt og i den grad bruges, når der skal ses film eller serier på farten. Men prisen omkring de 13.000 kroner er også deroppe, hvor mange konkurrenter kan byde på tilsvarende specifikationer.

Vi noterer med glæde 16 GB hukommelse og en 1 TB stor ssd-disk. Det er en bestykning, som gør maskinen langtidsholdbar.

Det er kun ved specielle behov, du får brug for mere hukommelse, og vi havde da heller ingen problemer med at åbne mange programmer på samme tid uden at mærke nogen som helst hastighedsnedsættelse.

Et lager på 1 TB opfylder langt de fleste brugeres behov, og ssd-teknologien er garant for ekstra høj hastighed. 

Vi synes dog, at prisen er i den noget høje ende. For trods en ret flot bestykning og et bredt brugsområde så er der mange værdige konkurrenter. Spectre x360’s force er, at den kan bruges til så mange formål og samtidig er en topmoderne, let laptop til de forbrugere, som har det princip ikke at gå for meget på kompromis med værktøjets kvalitet og dets udseende.