Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Epos GSP 670: Storslået lyd fra tung hovedtelefon

Epos’ bud på en gaming-hovedtelefon er på alle måder en stor oplevelse. Lyden fylder noget og har masser af dynamik.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

På hovedet opleves Epos-headsettet ret stort – lidt tungt og lidt stramt. Der er godt nok gjort meget ud af at kunne indstille headsettet ret præcist, men uanset hvordan vi justerer GSP 670, virker sættet lidt voldsomt. Årsagen er den meget brede hovedbøjle med ekstra justering på siderne. Hovedpuderne er ikke større end hos de øvrige i testen, og ørekopperne sidder fint og blødt mod hovedet.

Lydmæssigt er Epos helt forrygende – med en storslået lyd og ikke mindst masser af dynamik. Bassen er dyb, men også strammere. Der er masser af punch i mikrodetaljerne, og lydbilledet er varmt og meget detaljeret. Det hele kan opleves lidt voldsomt, men imponerende er det.

Til stede i musikken

Ved musik får du en rar følelse af at være til stede, ligesom instrumenter klinger ganske naturligt. Også ved film er headsettet fint med god rumgengivelse. I spil, som det jo primært handler om her, er præcisionen god, og du vil sætte pris på den gode dynamik og de kraftfuldt gengivne detaljer. 

Lydmæssigt har Epos-sættet altså høj klasse, men efter længere tids brug oplever vi headsettet som både tungt og varmt at have på. Dertil kommer, at prisen, 2499 kroner, er i den ret høje ende, hvis vi udelukkende ser GSP 670 som et gaming-headset. Til allroundbrug kan prisen bedre accepteres.