Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Seagate Barracuda Fast SSD 1TB: Pænt ssd-drev – men ikke så hurtigt

Et lidt skuffende SATA-baseret ssd-drev, der mest glimrer med sit fikse kabinet og god software.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Dette er ikke det hurtigste USB-C-baserede ssd-drev, man kan købe til for eksempel gaming. Men det er heller ikke den dyreste.

Sammenlignet med for eksempel WD Black P50 Game Drive virker brandingen af Seagate Barracuda Fast SSD 1TB en smule anstrengt. Opgivelserne på 540 MB/sek. for læsning og 500 MB/sek. for skrivning har intet med virkeligheden at gøre.

Seagate Barracuda Fast SSD 1TB er et SATA-ssd bag en USB-bridge, og det betyder, at ydelsen er begrænset til 6 Gbps på trods af drevets 10 Gbps USB 3.2 Gen 2-interface.

Software til synkronisering og backup

Man kan hævde, at det er endnu mere problematisk, at man kan få NVMe-baserede drev til tilsvarende priser. ADATA SE800 Ultra FAST 1TB er for eksempel omkring dobbelt så hurtig ved sekventiel topydelse.

Det er en skam, fordi Seagate Barracuda Fast SSD ser godt ud med sit fikse kabinet og sit LED-statuslys. Og Seagates software til filsynkronisering og backup er praktisk. Desværre for Seagate kan man andre steder få en bedre ydelse.