Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Arlo Essential Indoor Camera: Overvågning uden pinlige øjeblikke

Glemmer du ind imellem at slukke for dit overvågningsudstyr? Forebyg lækager og pinlige episoder med de mekaniske og elektroniske sikringer i nyt indendørskamera fra Arlo.

Af Knud Søndergaard, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det seneste – og hidtil billigste – indendørs overvågningskamera fra specialisterne hos Arlo kombinerer sikkerhed og integritet på en måde, der er lige så enkel, som den er genial.

Overvågning er en god ting, når man vil holde øje med sine værdier 24/7, men der kan også være situationer, som man ikke har lyst til at dele – i hvert fald ikke ubevidst. Medieverdenen vrimler med pinligheder, som er gået live, fordi nogen har glemt at tjekke, om kameraer eller mikrofoner i nærheden er tændt.

Det vidvinklede objektiv tegner pænt skarpt og har gode farver. Dets store synsfelt på 130 grader ledsages af en udtalt tøndeforvrængning – som absolut ikke virker slankende!

Sådan er det også med overvågningskameraer. Hvis en statusindikator er slået fra, kan de normalt optage uden risiko for opdagelse. Det gør det nye Arlo Essential Indoor noget ved. Når dette kamera slås fra i den tilhørende app, nøjes det ikke med at afbryde audio- og videosignalerne. Med et lydeligt klik kører en papirtynd, uigennemsigtig hvid skive op foran objektivet og blokerer effektivt ethvert lysindfald.

Billigst i sortimentet

Til lige under den magiske ”tusse” er Essential Indoor det billigste kamera i Arlos brede sortiment.

Producenten har kunnet høvle af prisen, størrelsen og vægten ved at gøre kameraet lysnetdrevet via en ekstern adapter og spare en dyr komponent som et genopladeligt batteri. Denne løsning betyder, at der ikke er nogen backup i tilfælde af strømsvigt. Det kan vi sagtens leve med, for i vores område sker det langt hyppigere, at vi glemmer en batteriopladning, end at der er koks på strømnettet.

Med en kampvægt på 138 gram uden kabel er kameraet en myggevægter, der nemt kan stå på en flade eller skrues op på enhver væg – skruer og dyvler medfølger. Fodens overgang til et kugleled virker noget spinkel, men i vores vurdering er den tilstrækkelig kraftig. Vi ville dog gerne have haft et blødere og mere fleksibelt strømkabel.

Ligesom de andre Essential-enheder kræver dette Indoor-kamera ingen anden signalforbindelse end Wi-Fi. Det gør det nemt og billigt for en nybegynder. 

Hvis man har andre Arlo-enheder og en af firmaets hubs, bør man dog efter vores mening parre kameraet med hubben. Det giver som regel bedre dækning end en typisk trådløs router. Ydermere kan en Arlo-hub lagre optagelser af begivenheder lokalt på en USB-nøgle eller et SD-hukommelseskort, hvad der er billigere i længden end at betale for et cloud-abonnement. Her skal det tilføjes, at hvis man sparer på dette punkt, misser man kameraets AI-funktionaliteter, som blandt andet kan skelne mellem mennesker og dyr, så det bliver nemmere at overskue et stort antal klip.

Skræm tyven

Opløsningen er Full HD, og med et synsfelt på 130 grader er objektivet vidvinklet nok til at dække det meste af næsten ethvert rum. Automatiske optagelser styres af en bevægelsessensor, og der er indbygget en mikrofon med støj- og ekkoundertrykkelse samt en højttaler, så man kan kommunikere med en person – eller prøve at skræmme Fido ned fra sofaen.

Bevægelser gengives pænt med 30 billeder i sekundet, men vi kunne godt tænke os en kortere reaktionstid, end de 2 sekunder vi har oplevet.