Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

4 fede gratis-programmer – både gode værktøjer og herlig underholdning

Her er fire spændende programmer udvalgt af redaktionen på AOD, både praktisk og underholdende software. Fjern oplysninger fra fotos, find de bedste Android-spil, mål hastigheden på din cpu, og få en diskret browser.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Photo Anonymizer

Fjern personlige data fra billeder

Når du har taget et foto med dit kamera eller din smartphone, er det sandsynligt, at der i fotoet er indlejret en lang række informationer, ikke blot om billedet, men også om, hvilket kamera det er taget med, GPS-lokationer, tidspunkt med mere. Med Photo Anonymizer kan du fjerne disse informationer. Det kan være, du vil dele dine billeder, men ikke ønsker at dine personlige data videredeles. Programmet kan også fjerne informationer om, hvor et billede er downloadet. Registrering kræves. Hent Photo Anonymizer her.

 

Minireview

Find de bedste Android-spil

MiniReview er en Android-app, som sandsynligvis vil tiltale de spilbegejstrede Android-brugere. De fleste, der har befundet sig på Google Play (hvor du kan hente denne app) i færd med at søge efter den næste spiloplevelse, kender til frustrationerne med at finde et spil, som lever op til ens forventninger. MiniReview er lige, hvad det udgiver sig for at være: Spilanmeldelser udført af et community af gamere, der leverer en som regel uddybende test. Bag projektet står Nimble Thor, som også anmelder Android-spil på sin egen YouTube-kanal. Han og mange andre skriver anmeldelserne. Du kan søge på forskellige spilgenrer, og de enkelte spil vises enten som thumbnails eller med et billede, som giver en lidt bedre idé om spillets natur og indhold. Anmeldelserne fokuserer på gameplay, og hvordan styringen fungerer. Men du får også informationer om spillet fungerer online eller offline, om det er gratis, om der er reklamer eller køb i spillet osv.

 

3 Cinebench

Hvor hurtig er computerens cpu?

Du har sikkert læst mange test af, hvor hurtige diverse stykker computerhardware er. Til det formål benyttes en lang række benchmarkprogrammer. Et af disse er Cinebench, der i R23-udgaven fastslår, hvor hurtig din cpu er i forhold til andre cpu,er, når det handler om single- og multithread-operationer. Programmet baserer sine resultater på realtime rendering med basis i Cinema 4D, der er et 3D-modelering og -animationsprogram. Hvis du finder ældre udgaver af programmet, måles gpu-hastigheder også. Hent Cinebench her.

 

4  Brave

Diskret internetoplevelse

Brave er en webbrowser, som baserer sig på Chromium-projektet. Det er en multiplatforms-browser, der fås til såvel stationære som mobile platforme. Browseren, der er dette nummers foretrukne program, har den fordel, at den virker hurtigere end Chrome-browseren i brug. Samtidig kan man stadig anvende mange af de tilføjelser, som fås til Chrome. En anden fin egenskab ved browseren er, at website-trackere og irriterende reklamer blokeres. Ønsker du ekstra anonymitet, er der også indbygget Tor-funktionalitet. Helt fri for reklamer er browseren ikke, da du ved at acceptere visse reklamer kan modtage ”tokens” for at se dem. Hent Brave her.