Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Vivaldi-browseren gør stærkt comeback

Aldrig hørt om Vivaldi-browseren? En af nettets mest underkendte browsere er stærkt tilbage med gruppering af faner og kædekommandoer.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vivaldi må siges at være en af internettets mere ukendte browsere. Men den er værd at kaste et blik på. Den enkle brugerflade har funktioner som oversættelse og gratis mail; nu kommer Vivaldi i version 4.1. med endnu flere muligheder.

Blandt de mest markante nyheder er tilføjelsen af en ekstra mulighed for nemt at samle åbne browserfaner i grupper, kaldet Tab Stacks. Disse ”stakke” har hidtil kunne opsættes i to typer: ”Kompakt” og ”To-niveaus”. Den nye type ”Harmonika” gør det muligt at åbne og lukke visningen af en gruppe som en harmonika, deraf navnet.

Udfør kommandoer med ét klik

En anden nyhed i Vivaldi er ”Kommandokæder”. Browseren har over 200 kommandoer, som brugeren kan sammenkæde til en længere kommandostreng og eksekvere med en enkelt genvej.

Det betyder, at du kan udføre komplekse handlinger hurtigere – hvis du for eksempel vil åbne flere hjemmesider og automatisk få dem vist i splitscreen i form af fliser.

Du kan også vælge mellem at lægge din fanelinje i bunden af skærmen eller i siderne.

Gratis til brug på flere platforme

Vivaldi er freeware og åben til brug i flere typer økosystemer. Derfor er browseren mulig at hente til både Windows, Linux og macOS samt i en mobil-version til Android.

Tidligere fik brugerne med Vivaldi 4.0 en lang række nye funktioner såsom Vivaldi Translate, betaversioner af Vivaldi Mail (gratis) til både pop og imap, en Feed-læser og kalender.

Vivaldi understøtter søgemaskiner som Bing, Google, Yahoo, Startpage og den tracking-fri Duck Duck Go.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere