Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Vivaldi-browseren gør stærkt comeback

Aldrig hørt om Vivaldi-browseren? En af nettets mest underkendte browsere er stærkt tilbage med gruppering af faner og kædekommandoer.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vivaldi må siges at være en af internettets mere ukendte browsere. Men den er værd at kaste et blik på. Den enkle brugerflade har funktioner som oversættelse og gratis mail; nu kommer Vivaldi i version 4.1. med endnu flere muligheder.

Blandt de mest markante nyheder er tilføjelsen af en ekstra mulighed for nemt at samle åbne browserfaner i grupper, kaldet Tab Stacks. Disse ”stakke” har hidtil kunne opsættes i to typer: ”Kompakt” og ”To-niveaus”. Den nye type ”Harmonika” gør det muligt at åbne og lukke visningen af en gruppe som en harmonika, deraf navnet.

Udfør kommandoer med ét klik

En anden nyhed i Vivaldi er ”Kommandokæder”. Browseren har over 200 kommandoer, som brugeren kan sammenkæde til en længere kommandostreng og eksekvere med en enkelt genvej.

Det betyder, at du kan udføre komplekse handlinger hurtigere – hvis du for eksempel vil åbne flere hjemmesider og automatisk få dem vist i splitscreen i form af fliser.

Du kan også vælge mellem at lægge din fanelinje i bunden af skærmen eller i siderne.

Gratis til brug på flere platforme

Vivaldi er freeware og åben til brug i flere typer økosystemer. Derfor er browseren mulig at hente til både Windows, Linux og macOS samt i en mobil-version til Android.

Tidligere fik brugerne med Vivaldi 4.0 en lang række nye funktioner såsom Vivaldi Translate, betaversioner af Vivaldi Mail (gratis) til både pop og imap, en Feed-læser og kalender.

Vivaldi understøtter søgemaskiner som Bing, Google, Yahoo, Startpage og den tracking-fri Duck Duck Go.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere