Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: HP Envy 14-eb0037no: Bærbar spækket med lækkerier

Denne nye HP Envy har både hurtig processor, masser af hukommelse og stor harddisk – plus et forrygende grafikkort.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

HP’s Envy-linje er primært rettet mod forbrugere. Men der er masser af ”business” i denne HP Envy 14-eb0037no med 14”-skærm. En i7-processor, 16 GB hukommelse og hele 1 TB harddisk af ssd-typen trækker virkelig op, når man har arbejds- eller uddannelsesbrillerne på.

Læg dertil lyd fra B&O og ikke mindst et grafikkort fra Nvidia. Den testede maskine var udstyret med et GTX 1650-grafikkort. Det giver sammen med processoren og den store hukommelse en computer, der er gearet til underholdning. Det kan være streaming af film i høj kvalitet, men så sandelig også et spil på et højt niveau. Godt gået!

Det er ingen underdrivelse at sige, at denne kompakte HP Envy er fuldstændig proppet med komponenter udvalgt fra øverste hylde. 

Men du kommer så også til at betale for alle lækkerierne. Med en pris på den forkerte side af 13.000 kroner, har Envy 14-eb0037no nogle seriøse konkurrenter på markedet, og det er derfor ikke sikkert, at denne maskine er det bedste bud, hvis du er parat til at betale prisen.

Du kan for eksempel få en del professionelle bærbare fra Lenovo og Dell til denne pris. De har måske ikke helt så heftig en bestykning, men de har andre features, og som hovedregel er professionelle bærbare ifølge vores erfaringer mere solidt bygget, så de kan holde i mange år frem i tiden.

Trods dette forbehold er Envy 14-eb0037no en virkelig indbydende sag. Metalchassiset er lidt tykt i det, men designet helstøbt og enkelt. Tastaturet har samme farve som resten af maskinen. Det ser dyrt ud og er ganske glimrende, men kunne også indgå i en maskine til den halve pris.

Det er helt klart ”motoren”, som er det bedste købsargument her. Envy 14-eb0037no leverer noget seriøs ydelse. Den er lynhurtig, og det ser du blandt andet, når det handler om grafik og billedbehandling. Billedrenderingerne er på niveau med grafisk stærke stationære computere.

For at give bedst mulig køling uden kraftig støj fra en blæser sker kølingen gennem store luftindtag i bunden af computeren.

Skærmen står flot og opleves som større end de 14”, som den reelt er. Du får full HD-opløsning, og med denne skærmstørrelse giver det en pixelstørrelse, som sikrer dybe farver. Vi kunne da til nogle formål tænke os en skærm med endnu højere opløsning, og at den måske var trykfølsom. Men til mange formål er skærmen her ganske brugbar.

Lidt højere skærm

Skærmen er i øvrigt i 16:10-format i stedet for det traditionelle 16:9. Det er ikke noget, man umiddelbart bemærker, men det betyder, at du har lidt mere plads i højden, når du skriver i for eksempel Word – og det er jo rart – mens film i 16:9-format ikke passer helt til skærmen.

Samlet set er denne HP Envy på mange måder en business-bærbar til private. Prisen er mest til business-segmentet, men er du parat til at betale, og er du på udkig efter en neddæmpet, stilren maskine, som både kan bruges til gaming, underholdning og seriøse jobopgaver, så giv Envy 14-eb0037no en chance.