Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

De bedste gratis-programmer

Her er fire spændende programmer udvalgt af redaktionen på AOD.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

camwings

Aktivér og deaktivér webkamera

Rigtig mange af os sidder bag en skærm, hvor kommunikationen med omverdenen ikke nødvenligvis kun går den ene vej. Det er naturligvis webkameraet, vi her snakker om. Det kan man ikke undvære, når mødet foregår online eller i andre sociale netsammenhænge. CamWings adresserer det faktum, at man måske ikke ønsker, kameraet skal være tændt hele tiden. Programmet giver dig mulighed for at deaktivere/aktivere op til seks kameraer ved blot at trykke på et symbol for det pågældende kamera på skærmen.       

Hent camwings herUntappd

Opdag ny øl – og hvor den drikkes

Hvad kunne være mere passende end at hylde livsglæden og fejre et særligt område inden for livsnydelse – specielt nu, hvor corona ser ud til at lakke mod enden? Dette nummers foretrukne app omhandler øl, en drik, som mange danskere har et nært og forholdsvist kært forhold til. Her er en app, Untappd, hvor du kan læse en masse om, hvilke gode øl der er på markedet, hvor du kan drikke dem og meget mere. Du er sikkert også glad for at høre, at appen fås til såvel Android- som iOS-enheder. Selvom appen har amerikansk ophav, er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan finde danske øl eller de mange udenlandske øl, der kan købes i Danmark. Det er ligeledes muligt at finde ud af, hvor du finder interessante ølevents i den nærmeste fremtid. Du kan selv anmelde de øl, som du smager, og på den måde være med til at give de testede øl en rating. Søg også efter serveringssteder nær dig og meget mere.

Hent Untappd her

3 Syncthing

Synkronisering på den private måde

Syncthing er et open source-program til synkronisering af filer mellem flere computere. Du kan også bruge programmet til at synkronisere mellem dine egne enheder. Syncthing  benytter et ID for hver enhed/node, som du ønsker skal indgå i fildelingen. Uden denne kan ingen få adgang til dine delte filer. Det synkroniserede indhold befinder sig på din egen computer og kan kun tilgås af andre Syncthing-brugere med det rette ID.

Hent Syncthing her4 StorURL

Saml dine favorit-websider et sted

 
StorURL er et Windows-program, hvis funktionalitet kredser om de websider, du har valgt at markere som bogmærker/favoritter i dine internetbrowsere. Programmet er et administrationsprogram for bogmærkerne, og her kan du få et samlet overblik over alle dine favorit-websteder, uanset browser. Programmet kan indhente bogmærker fra Chrome, FireFox, Internet Explorer, Opera og andre. StorURL samler alle dine favorit-websteder et sted, og du kan tilgå dem fra programmet. Websiderne kan lægges ned i så mange kategorier som ønsket, så du får det optimale overblik. Databasen er beskyttet med en adgangskode. Flydende værktøjslinje kan benyttes. 

Hent StorURL her