Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Verdens bedste fotos kåret: Se dem her ...

Med 606.289 indsendte bidrag er CEWE Photo Award verdens absolut største fotokonkurrence. Nu er de ti kategorivindere blevet valgt, og billederne viser på spektakulær vis skønheden og sårbarheden på vores planet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En flok elefanter, der klynger sig sammen i forsvar mod sultne rovdyr, et isdækket fyrtårn, et højhastighedstog, og børn der spiller gadefodbold. Motiverne spænder fra dyreliv og luftfoto, til teknologi, hverdag og ultranærbilleder. Billederne har det tilfælles, at de har fanget unikke øjeblikke fra hele verden. Med bidrag fra 170 lande viser både amatørfotografer og fagfolk verdens skønhed frem under overskriften «Our world is beautiful».

Se billederne her.

Fotokreditering: Der Clan kuschelt af Josef Schwarz, Dyr – kategorivinder. Frozen Lighthouse af Manfred Voss, Landskab – kategorivinder. Fotokreditering: Der Clan kuschelt af Josef Schwarz, Dyr – kategorivinder. Frozen Lighthouse af Manfred Voss, Landskab – kategorivinder.

"Denne konkurrence er en hyldest til fotokunsten og til fotografer over hele verden, men det er også en unik tidskapsel fra vores tid. Verden har aldrig set smukkere ud med mennesketomme rejsebilleder, fotos af sårbar natur, sårbart dyreliv og af mennesker og hverdag fra hele verden. Det viser, hvem vi er, og hvad vi skal passe på, siger Stephan Stein", administrerende direktør i CEWE Skandinavien.

Juryen har stået overfor en omfattende opgave med at udvælge de allerbedste fotos. Tusind fotos er først udvalgt. Derefter er der valgt et vindende foto i hver af de ti kategorier. Juryen ledes af den anerkendte fotograf Yann Arthus-Bertrand, der blandt andet er kendt for fotobogen «The World from Above».

"Jeg er meget glad og stolt over at være formand for denne jury for anden gang, og jeg er endnu en gang fascineret af kvaliteten af billederne. Det er bestemt den smukkeste fotokonkurrence, jeg nogensinde har taget del i", siger Arthus-Bertrand.

Stærke skandinaviske bidrag

Flere norske, svenske og danske bidrag er blevet placeret på listen over top 1000 og toplisterne i mange af kategorierne. Med stærke bidrag i kategorien dyr er to danske fotografer i top.

Fotokreditering: Thomas Pedersen og Marc Vaillant. Fotokreditering: Thomas Pedersen og Marc Vaillant.

Den 16. september kåres et af de ti kategorivinderbilleder som hovedvinder af CEWE Photo Award.

Fakta om konkurrencen

• CEWE er Europas førende leverandør af billedprodukter. CEWE Photo Award er verdens største fotokonkurrence med 606.289 indsendte bidrag i år.
• Bidragene er indsendt fra i alt 56.674 amatørfotografer og professionelle fotografer fra 170 land.
• Bidragene fordeler sig i ti kategorier: Sport, mennesker, landskab, dyr, arkitektur og teknologi, natur, rejse og kultur, mad og madlavning, hobby og fritid samt luftfoto.
• 16. september offentliggøres hovedvinderen.
• Juryen er bredt sammensat af fotografer og eksperter fra hele verden og er ledet af Yann Arhus-Bertrand.
• De danske vindere blandt top 1000 er: Thomas Pedersen og Marc Vaillant.
• For hver indsendte bidrag i konkurrencen donerer CEWE 10 cent til SOS Børnebyernes arbejde. Donationen fra dette års konkurrence er på 60.628,90 euro.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere