Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Acer Predator XB253QGX: Her får du ultralav latens

Denne 240 Hz-skærm har en respons på blot 0,5 ms, men har lav opløsning.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Er 1080p ikke din kop te? I så fald er Acer Predator XB253QGX næppe noget for dig. Den er faktisk heller ikke noget for os, fordi 1440p er et bedre allround-kompromis for de fleste gamere ud fra et rent visuelt standpunkt. Men hvis ultralav latens og tårnhøje framerates tiltaler dig, bør denne skærm stå højt på din ønskeseddel. 

Vild hastighed

Den minder meget om Alienware 25, men dens frekvens er blot 240 Hz i forhold til Alienwares afsindige 360 Hz. Sandt at sige kan kun de mest krævende e-sportsafhængige se forskel. Men hvis man er følsom over for latens, giver Acers 1080p-opløsning faktisk mening. Trods alt betyder færre pixel en højere framerate.

Man kan finindstille pixel-response ved hjælp af en overdriveindstilling, men den mest aggressive indstilling indebærer nogen ghosting. Hvis man sætter den til medium, er det en meget hurtig IPS-skærm. Men selv med en specificeret MPRT-responstid på kun 0,5 ms er den ikke helt fri for slør.