Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her er iPhone 13: Store kameraforbedringer og bedre batteri

iPhone 13 og iPhone 13 mini byder på et nyt avanceret dobbeltkamera-system, som giver forbedrede fotos og videoer i svagt lys samt en ny Filmisk funktion.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

iPhone 13 og iPhone 13 mini bevarer i det store hele det kantede design som blev introduceret sidste år med iPhone 12-modellerne. Dog er hakket (notch) i toppen af skærmen skrumpet betydeligt.

Begge modeller byder på nyt dobbeltkamera-system. Det nye vidvinkelkamera med 1,7 µm pixels er udstyret med den største sensor nogensinde i et iPhone dobbeltkamera-system og kan indfange 47 procent mere lys med mindre støj og klarere resultater. Optisk billedstabilisering (OIS) med sensorforskydning – en teknologi, som blev indført i Phone 12 Pro Max – bliver også tilgængelig i vidvinkelkameraet, også i den mere kompakte iPhone 13 mini. Den stabiliserer sensoren frem for objektivet, så dine videoer og billeder er mere stabile, mens det specialdesignede ultravidvinkelkamera med en ny sensor tager billeder med flere detaljer i fotoets mørke områder og optager videoer med mindre støj.

Med udgangspunkt i omfattende undersøgelser af filmoptagelser og brugen af fokusskift kan Filmisk funktion på iPhone optage videoer af mennesker, kæledyr og objekter med en flot dybdeskarphed med automatiske fokusskift. På den måde kan alle optage i biografstil, selv hvis de ikke er professionelle filmfotografer. Brugerne kan opnå kreativ kontrol ved at foretage fokusskift under og efter optagelsen, og de kan justere graden af bokeh i Fotos-appen og iMovie til iOS, som også snart bliver tilgængelig i iMovie til macOS og Final Cut Pro.5 Dette gør iPhone 13-modellerne til de eneste enheder, hvor man kan redigere dybdeskarpheds-effekten i video, selv efter optagelsen. Takket være A15 Bionic og avancerede maskinlæringsalgoritmer optager Filmisk funktion i Dolby Vision HDR. Begge modeller byder også på HDR-videooptagelse med Dolby Vision – lige fra optagelse til redigering og deling – nu med understøttelse af 4K med op til 60 billeder pr. sek. på alle kameraer.

En hurtigere Neural Engine i A15 Bionic, ny billedsignalprocessor (ISP) og fremskridt inden for computerbaseret fotografering driver de helt nye funktioner i iPhone 13 og iPhone 13 mini. Med Fotoformater kan brugerne anvende deres personlige fotoindstillinger på alle fotos, samtidig med at de stadig får gavn af Apples billedbehandling med flere billeder. Forudindstillede og tilpassede indstillinger fungerer på tværs af scener og motiver og anvender, i modsætning til et enkelt filter, intelligent den rette mængde justeringer på forskellige dele af billedet. Det sikrer, at vigtige elementer i fotoet, såsom forskellige hudfarver, bevares. Dobbeltkamera-systemet og den stærke computerbaserede fotografering understøtter Smart HDR 4, nu med forbedret farve, kontrast og lys til hvert motiv på et gruppefoto, også under vanskelige forhold, så billederne bliver mere naturtro, samt forbedret Nat-tilstand. Og TrueDepth-kameraet understøtter alle de fantastiske nye kamerafunktioner, herunder Filmisk funktion, Fotoformater, Smart HDR 4 og meget mere.

Længere batterilevetid

iPhone 13 og iPhone 13 mini har også den nye A15 Bionic, som ikke kun levere hurtig ydelse men også længere batteritid.

Dertil kommer en mere lysstærk Super Retina XDR-skærm med hårdfør Ceramic Shield-forside, dobbelt så stor lagerplads på 128 GB for basismodellen, IP68-klassificering for vandafvisning og understøttelse af flere 5G-netværk.

iPhone 13 fås til 6.999 kroner før indbytning mens iPhone 13 mini får priser fra 6.199 kroner før indbytning.

Sammen med de nye iPhone 13-modeller kommer også to iPhone 13 Pro-modeller. Læs om dem her:

https://www.altomdata.dk/vildere-og-dyrere-her-er-apples-nye-iphone-13-pro-modeller/
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere