Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny iPad: Store forbedringer og dobbelt så meget lager til samme pris

Apples 10,2″ iPad har stærk processor, nyt frontkamera, True Tone-skærm og som udgangspunkt dobbelt så meget lagringskapacitet til samme uden prisen er steget.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den 9. generation af Apples tablet kommer med A13 Bionic-chip, der giver den mest populære iPad bedre ydeevne. Det gør den, ifølge Apple, op til tre gange hurtigere end den bedst sælgende Chromebook, og helt op til seks gange hurtigere end den bedst sælgende Android-tablet.

Den ekstra ydeevne giver brugere mulighed for ubesværet at køre avancerede apps og spil på den mest prisvenlige iPad. Neural Engine i A13 Bionic-chippen giver også mulighed for maskinlæringsfunktioner på et højere niveau, herunder Livetekst i iPadOS 15, som bruger enhedens intelligens til at genkende tekst på et billede, som brugerne kan reagere på.

Smart forsidekamera med I fokus

I fokus-funktionen på iPad Pro er nu tilgængelig på iPad takket være det nye 12 MP ultravidvinkelkamera på forsiden og Neural Engine, så brugerne kan leve bedre videoopkald. Når brugerne bevæger sig, panorerer I fokus automatisk kameraet, så de forbliver i billedet. Når andre slutter sig til, registrerer kameraet også dem og zoomer nemt ud, så alle kommer med i samtalen. I fokus-funktionen gør videoopkald mere naturlige i FaceTime og i apps til videoopkald fra tredjeparter. Uanset om man mødes virtuelt med sine nærmeste eller bruger iPad til fjernundervisning, gør I fokus-funktionen oplevelsen endnu mere engagerende end tidligere.

Bedre skærmbillede

For første gang er der nu True Tone på den 10,2" store Retina-skærm. En ny, opgraderet sensor til omgivende lys giver mulighed for True Tone, som tilpasser indholdet på skærmen til farvetemperaturen i rummet. True Tone på den nye iPad får billeder til at se mere naturlige ud og giver brugerne en mere behagelig visuel oplevelse under alle lysforhold.

Dobbelt så meget lagerkapacitet

Den nye iPad har som udgangspunkt 64 GB lagerkapacitet – dobbelt så meget lagerkapacitet som den tidligere generation. Der er også mulighed for at få 256 GB for brugere, der gerne vil gemme flere apps, spil, billeder og videoer.

Styresystemet er det nye iPadOS 15, som byder på et væld af nye funktioner.

Den nye iPads kabinet er fremstillet af 100 % genanvendt aluminium – det betyder at alle iPad-modeller i sortimentet nu har et kabinet fremstillet af 100 % genanvendt aluminium. iPad har også 100 % genanvendt tin i hovedbundkortets lodning og 100 % genanvendte sjældne jordarter i magneterne i kabinettet.

Den nye iPad kan bestilles fra i dag på apple.com/dk/store og i Apple Store-appen i 28 lande og områder, herunder Danmark, og de vil være tilgængelige fra fredag den 24. september.

iPad Wi-Fi-modeller kan fås til priser fra 2.799 kroner og Wi-Fi + Cellular-modeller fra 3.899 kroner i i sølv eller space grey.

Sammen med den nye iPad kom også en ny iPad mini. Læs mere om den her:

https://www.altomdata.dk/ipad-mini-har-faaet-flere-kraefter-og-nyt-design/
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere