Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: CTEK CS Free + Solar Panel Charger: Hold liv i bil og gadgets

Det er surt at løbe tør for strøm på mobilen, og måske endnu mere surt at løbe tør for strøm på bilen. Begge dele kan CTEK CS Free fikse.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Her er tale om en powerbank af de lidt mere avancerede. Der er ikke bare USB-C og USB-A-udgang til almindelige gadgets, men også en udgang til 12 V blysyre- og litium-batterier, så du kan fylde strøm på bilen, hvis dens batteri skulle gå død.

En indikator på opladeren viser, hvor lang tid der er, til at bilbatteriet har nok strøm til at køre videre. Cirka 15 minutter er normalt. Bilen kan omvendt lade CTEK CS Free op via 12 V-cigartænderstikket.

Træk strøm fra solen

Er du helt ude, hvor der slet ikke er mulighed for at fylde ny strøm på CTEK CS Free, når du har slugt de 13.000 mAh, den rummer, kan du tilslutte en soloplader.

Vi havde denne til rådighed i testen, og selvom den ikke ligefrem leverer lynopladning, giver den en fin sjat strøm over nogle timer. For den, der for alt i verden ikke vil stå med gadgets eller en bil uden strøm, er CTEK CS Free vel nok den ultimative løsning – omend til en halvpebret pris.

Priser:
CTEK CS Free: 2499 kroner
CTEK Solar Panel Charger: 2.390 kroner