Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Avanceret hybrid-ur fås nu i klassisk dykkerdesign

Withings' mest avancerede sundhedswearable fås nu i design inspireret af stilen fra dykkerure med roterende urkrans, selvlysende indeksmarkeringer og vandtæt til 10 ATM.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

ScanWatch Horizon er nyeste skud på stammen i Withings serie af hybrid smartwatches. Det er det første hybrid-smartwatch, der designmæssigt har hentet sin inspiration fra luksusdykkerure og leverer state-of-the-art sundhedsteknologi, der kan overvåge puls, EKG, vejrtrækning, iltniveau i blodet, søvn og fysisk aktivitet.

ScanWatch Horizon minder om Withings Activité - den enhed, der startede bølgen med sundhedswerables i 2014 og blev lanceret forud for det første Apple Watch. Dengang, som nu, har Withings valgt et design fra den analoge verden, men tilføjet funktioner, der forventes af et high-end dykkerur. Disse omfatter en roterende krans i rustfrit stål med lasergraverede markeringer, der afspejler standardkoderne for dykkerpraksis og selvlysende Luminova visere, indikatorer og indeks, der gør det muligt at aflæse uret under svagt lys.

https://www.altomdata.dk/withings-scanwatch-test-stilrent-ur-holder-oeje-med-dit-helbred/

Safirglasset med anti-refleksbelægning og urkasse i 316L rustfritstål understreger urets præg af luksus. Smart-uret leveres med armbånd i rustfrit stål i det klassiske dykkerur-look og et mere elastisk gummiarmbånd til sportsbrug. Derudover kan det prale af en 30-dages batterilevetid og en vandmodstand på op til 10 ATM, hvilket gør det til det perfekte tilbehør til svømning, snorkling og andre vandsport, som desuden kan overvåges ved hjælp af dens sportstekniske funktioner og den tilsluttede Health Mate-app.

Ligesom de originale og Rose Gold ScanWatch-modeller blev ScanWatch Horizon udviklet sammen med speciallæger og valideret i tre kliniske tests. Uret tilbyder omfattende og avancerede sundheds- og fitnessfunktioner.

Dybdegående overvågning af hjerte-kar-sygdomme

Artrieflimmer den hyppigste form for uregelmæssig hjerterytme, der ofte er underdiagnosticeret, da tilstanden kan være symptomløs, og opdages kun hvis det opstår under sjældne lægebesøg. ScanWatch kan registrere, om en bruger har artrieflimmer takket være dens evne til at tage et EKG efter behov. ScanWatch giver også brugerne mulighed for at identificere, om deres hjerterytme er langsom, høj eller viser tegn på artrieflimmer gennem en proaktiv hjertescanningsfunktion. Enheden kan overvåge pulsen gennem sin integrerede PPG-sensor og advare brugeren om en potentiel hjertehændelse, selvom de ikke føler hjertebanken, hvorefter ScanWatch beder brugeren om at optage et 30 sekunders EKG via urdisplayet.

Påvisning af vejrtrækningsforstyrrelser

En milliard mennesker skønnes at lide af mild til svær søvnapnø. Men 8 ud af 10 mennesker ved ikke, at de har det. ScanWatch kan registrere tilstedeværelsen af vejrtrækningsforstyrrelser om natten (et tegn på søvnapnø) med en algoritme, der analyserer iltniveauet i blodet, puls, bevægelse og vejrtrækningsfrekvens, indsamlet gennem ScanWatchs accelerometer og optiske sensorer.

Derudover leverer ScanWatch sofistikeret søvnovervågning og analyse af søvnmønstre, herunder søvnens længde, dybde og kvalitet, og kan vække brugerne med en blid vibration på det bedste tidspunkt i deres søvncyklus.

Aktivitets- og træningssporing

ScanWatch er en sofistikeret aktivitetsmonitor, der er i stand til at spore skridt, kalorieforbrænding, højde, træningsruter (via GPS, der er tilsluttet i appen), og kan automatisk genkende mere end 30 daglige aktiviteter såsom gang, løb, svømning og cykling. Derudover tilbyder det vurderinger af fitness niveau gennem vurdering af VO2 Max, som måler hjerte og musklers evne til at omdanne ilt til energi under motion.

Som alle andre Withings-enheder opretter ScanWatch forbindelse til den gratis Health Mate-app, der giver data, indsigt i og mulighed for at planlægge aktivitet, sætte mål og administrere resultater. Derudover kan Health Mate parres med mere end 100 tredjepartsapps, herunder Apple Health, Google Fit, Strava og MyFitnessPal.

ScanWatch Horizon vil være tilgængelig i Danmark fra 29. september. Uret kan bestilles online fra Withings.com og udvalgte forhandlere og man kan vælge mellem en 43mm urkasse med enten blå eller grøn urskive. ScanWatch Horizon har 5 års garanti og leveres med armbånd i både rustfrit stål og gummi-rem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere