Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sådan får du Windows 11 allerede i dag

Ønsker du at prøve Windows 11 inden den officielle lancering, kan du nemt hente beta-versionen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I morgen udkommer Windows 11 officielt, men som almindelig bruger, der tager den slagne vej, må du væbne dig med tålmodighed, før der lander en opdatering på din pc. Det nye styresystem rulles løbende ud, og der kan snildt et halvt år før det bliver vores tur i Danmark.

Der er findes dog en genvej som er åben allerede nu. Du kan installere den foreløbige betaversion af Windows 11. Det er ret nemt og den kører efter vores erfaring ret stabilt.

Sådan gør du ...

Gå til Indstillinger > Windows Update > Windows Insider Program. Vælg tilmelding i den såkaldte betakanal, som er den mest sikre. Når Windows 11 er klar, får du besked på samme måde som med andre funktionsopdateringer og lignende.

Inden du går i gang er det dog vigtigt at tjekke om din pc er i stand til at køre Windows 11. Kravene til maskinernes hardware og især til sikkerheden er nemlig skærpet med det nye styresystem. Læs her, hvordan du kan tjekke om din computer er kompatibel:

https://www.altomdata.dk/saadan-tjekker-du-om-din-computer-kan-koere-windows-11/