Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Omtumlet messaging-tjeneste stormer frem – nu over 1 milliard downloads

Beskedtjenesten Telegram er det hotte lige nu. Den otte år gamle tjeneste stormer frem og har netop passeret en milliard downloads af sin app – det sidste skub over grænsen kom med Facebooks nylige nedbrud.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Savner du et alternativ til beskedtjenester som Facebook Messenger, WhatsApp og Microsoft Teams, så skal du måske overveje Telegram Messenger. Populær er den i hvert fald. Telegram Messenger har netop passeret en milliard app-downloads. Det er ikke nødvendigvis det samme som en milliard brugere, men tjenesten har givetvis flere hundrede millioner brugere verden over.

Tjenesten fik et stort skub fremad, da Facebook Messenger for nylig var nede i flere timer. 70 millioner nye brugere rapporteres at have hentet Telegram-appen inden for få timer.

Telegram Messenger kan stort set det samme som konkurrenterne. Du kan chatte, foretage video- og telefonsamtaler, dele billeder, indsætte emojis i chats osv.

Men modsat mange andre tjenester er Telegram Messenger ikke bundet til en bestemt platform, og den kan fungere på tværs af platforme. Du kan således skrive en besked på din iPhone, og modtageren kan så se og svare på den fra eksempelvis sin Windows-pc. Appen fås til iPhone, Android, Windows og Apple-computere.

Omtumlet historie

Beskedtjenestens historie er omtumlet. Den blev startet i 2013 af de russiske brødre Nikolaj og Pavel Durov. Pavel Durov forlod Rusland, efter at Putin-loyale overtog det sociale netværk VK, som de to brødre havde grundlagt. Siden har Telegram Messengers kontor haft hyppige flyttedage. En overgang lå Telegram-kontoret i Berlin, men i øjeblikket sidder de ansatte i Dubai i de Forenede Arabiske Emirater. Det skulle dog stadig være et mindre kontor i Sankt Petersborg i Rusland.

Selskabets historie har ikke skræmt brugerne væk. Og selskabet har selv slået fast, at beskedtjenesten er mere sikker end for eksempel WhatsApp. Men der stilles fra mange sider spørgsmålstegn ved sikkerheden i Telegram Messenger.

Alle beskeder er krypterede og kan derfor ikke aflæses, hvis man vælger funktionen Secret Chat. Men modsat mange andre tjenester gemmer Telegram Messenger din ip-adresse og informationer om din enhed og dit brugernavn i op til 12 måneder. Og der har være rapporter om, at tjenesten er blevet brugt af hackere til at distribuere malware – det er den dig ikke alene om.

Det har heller ikke stoppet tjenestens fremmarch i en verden, som tilsyneladende sukker efter alternativer til de eksisterende, populære beskedtjenester.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere