Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Professionel fotospecialist springer ud på forbrugermarkedet med ny objektivserie

Samyang Optics er specialiseret i objektiver til professionelle brugere. Men nu forsøger producenten noget nyt og kommer med et objektiv til fotoentusiaster.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I 50 år har Samyang Optics leveret professionelle objektiver med fast brændvidde til en bred vifte af DSLR-kameraer og spejlfrie kameraer. Virksomheden oplyser, at man nu vil indtage det mere almindelige forbrugermarked med en ny serie af zoomobjektiver.

Så lad os kigge på det første nye objektiv i serien, Samyang AF 24-70mm F2.8 FE. Det kommer med en meget alsidige brændvidde. Objektivet er tilpasset mange forskellige fotosituationer, der kræver en høj billedkvalitet. Det er ifølge den sydkoreanske producent fantastisk til portrætter, landskaber og livsstilsfotografering.

Samyang AF 24-70mm F2.8 FE har Samyangs lineære stepmotor, der skal imødekomme fotografers og videgrafers krav om en lydsvag og mere præcis kontrol med store og tunge linsegrupper. Objektivet fungerer hurtigt og med glidende bevægelser ved videooptagelser, hvilket giver kinematografiske overgange, oplyses det.

Den parfokale funktion opretholder fokus på motivet, når der zoomes ind eller ud og minimerer fokus-breathing. Den lineære MF-kontrol er praktisk for videografer, idet den danner et drejningsmoment på fokusringen tæt på det, som kendt fra et manuelt videoobjektiv, når der optages video med manuel fokus.

Skarphed fra hjørne til hjørne

Objektivet leverer en flot billedkvalitet med en fantastisk skarphed fra hjørne til hjørne takket være den avancerede optiske opbygning, der består af 17 elementer i 14 grupper (2 ASP, 1 H-ASP, 3 HR og 3 ED), lover Samyang.

Objektivet bruger en lysstærk f/2.8 blænde, der giver en blød baggrundssløring og effektivt adskiller motivet fra baggrunden ved hjælp af en smal dybdeskarphed samt giver et enestående billede i en ultrabred vinkel, hvor baggrunden komprimeres. De ni blændelameller skulle skabe en blød og naturlig bokeh.

Samyang-objektiv. Samyang-objektivet uden kamera. Øverst er det monteret på et Sony-kamera.

Objektivhuset er fremstillet af let aluminium og vejer 1027 gram uden modlysblænde. Objektivet er beskyttet med vejrforsegling, og man skal kunne bruge det under selv barske vejrforhold.

Der findes en specialkontakt på siden af objektivet, som kan bruges til at justere blænden med fokusringen. Man kan indstille forskellige funktioner på kontakten med Lens Station, og flere funktioner tilføjes ved fremtidige opdateringer af firmwaren.

Det nye objektiv kan leveres fra midten af november til 6699 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere