Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Endelig dukker de lovede Android-apps op i Windows 11

Beta-brugere i USA kan nu teste Android-apps i Windows 11, og appsene synes at fungere. I Danmark må vi vente tålmodigt lidt endnu.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Siden Windows 11 blev lanceret, har Microsoft nævnt muligheden for at afvikle apps fra Android-enheder i den nye version af styresystemet, altså direkte i enhver Windows 11-pc. Nu sker det så – næsten. Indtil videre er løftet indfriet med flere begrænsninger.

Først og fremmest er det kun beta-testere, der kan afprøve de omkring 50 Android-apps, som indtil nu er blevet tilgængelige via Windows Store. Dernæst er muligheden forbeholdt amerikanske testere.

Flere udenlandske beta-testere har dog hentet forskellige apps, og resultatet er lovende. Blandt testere hos The Verge og Toms’ Hardware har hentet Android-apps, herunder spillet Final Fantasy XV, TikTok-appen og ebogs-læseren Kindle.

De første tests viser, at flere app-vinduer kører fint side om side på computerskærmen i Windows 11, men kan crashe, hvis brugere for eksempel vil ændre i vinduets størrelse.

Begrænsning for danske brugere

En anden begrænsning, når det gælder danske Windows-brugere, er de apps eller rettere underprogrammer, som kræves for at kunne køre Android-apps i Windows 11.

Blandt dem er Windows Subsystem for Android with Amazon Appstore, som den hedder. Desværre er denne app ikke klar til at blive hentet af danske brugere. Heller ikke for betatestere.

Android i Windows. For at kunne køre Android-apps i Windows 11 skal man have hentet programmet Windows Subsystem for Android with Amazon Appstore. Det er endnu ikke tilgængeligt på dansk.

Android-appsene skal nemlig hentes via Amazons Appstore, som ligger indlejret i Windows Store. Det nævnte underprogram skaber så at sige forbindelsen og synkroniseringen mellem indhold hentet via Amazons app-store og Windows 11. Teknisk set foregår afviklingen i en såkaldt virtuel maskine på din Windows 11-pc.

Hvornår Windows Subsystem for Android with Amazon Appstore bliver tilgængelig for både testere og almindelige Windows 11-brugere er endnu ikke meldt ud, men AOD følger sagen tæt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere