Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu kan du opgradere din pc til Wi-Fi 6 med en USB-adapter

Den hurtigste netværksstandard er inden for rækkevidde, selvom din pc er en lidt ældre model. På den nemme måde. Det kræver nemlig blot en af de USB-adaptere, som netop er kommet på markedet.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis internetforbindelsen er lidt sløv – selvom du har en helt ny Wi-Fi-6-router – så skal du måske skifte computer. Hvis du synes, det er for dyrt, kan du overveje at skyde genvej ved at købe en af de USB-adaptere med Wi-Fi 6, som netop er kommet på markedet.

Blandt nyhederne er D-Link DWA-X1850. Den er blot 96 mm lang, men alligevel fuldt udstyret med MU-MIMO- og OFDMA-teknologi, hvilket giver en hurtigere og mere stabil forbindelse, selv når flere enheder overfører data samtidig i aktive hjemme- eller kontormiljøer.

Nem installation

Derudover understøtter adapteren den nyeste WPA3-godkendelses- og krypteringsteknologi, hvilket sikrer en mere sikker forbindelse til trådløse netværk. D-Link DWA-X1850 understøtter også de to Wi-Fi-bånd 2,4 GHz og 5 GHz.

Adapteren stikkes direkte i en USB-port. Herefter kan den installeres på få sekunder takket være forudinstalleret software. Derudover understøtter Wi-Fi 6-adapteren usb 3.2 Gen 1 (USB 3.0) med høj hastighed.

D-Link DWA-X1850 er set til cirka 600 kroner.

Asus-adapteren er udstyret med et sæt antenner.

Vi er også bekendte med, at Asus har sendt en Wi-Fi 6-adapter på markedet. Denne USB-enhed, der er set til godt 700 kroner, kan stort set det samme som konkurrenten fra D-Link og har samme størrelse.

Den er dog også udstyret med et lille v-formet antennesæt, som skulle sikre, at den også fungerer, når der er langt til det nærmeste router. Om det passer ved vi ikke, da vi endnu ikke har haft den i test. Men sjovt ser det da ud med mini-antennerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere