Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Sonos Port: Smart løsning – men kun til Sonos

Har du i forvejen mange Sonos-enheder, er Sonos Port den optimale løsning. Isoleret set er den alt for kostbar.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Sonos er kongen, når det handler om trådløse højttalere og multirum. Sonos klarer sig stadig i kampen mod konkurrenterne med et særdeles brugervenligt interface, som håndterer mange streamingtjenester – for eksempel også YouSee Musik og andre tjenester, du ikke altid kan finde på listen hos større producenter af streamingudstyr.

Hvis du i forvejen har flere Sonos-højttalere og et stereoanlæg, er Sonos Port helt oplagt. Så kan du bruge anlægget ligesom en Sonos-enhed, hvor du kan streame til stereoanlægget alene eller sammen med de øvrige højttalere.

Enheden fylder ikke meget og er utrolig nem at sætte op. Den har både digital og analog udgang, sidstnævnte, hvis du skulle have en god ekstern digitalkonverter (den kan være indbygget i din forstærker). Så kan du opnå bedre lyd end med den halvringe konverter, som er indbygget i Port.

Lyden skuffer

Lydmæssigt kan Sonos Port ikke kan følge med de øvrige deltagere i denne test. Den har en knap så dynamisk gengivelse, der ikke er specielt detaljeret eller klangrig. Den noget billigere enhed fra Yamaha er langt bedre på dette punkt, og Argon Audio, der fysisk fylder omkring det samme, leverer også bedre lyd.

Men som sagt: Har du allerede flere Sonos-højttalere giver produktet mening. Den er blot – som de flest Sonos-produkter – noget højt prissat!