Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Facebook skifter navn

Selskabet bag Facebook skifter nu navn, for at gøre det tydeligere at det har mere at byde på end Facebook.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Nej, den tjeneste mange af os besøger adskillige dagligt for at tjekke vennernes opdateringer, nyheder, begivenheder og meget andet, skifter ikke navn. I hvert fald ikke lige nu.

Det er selskabet bag, Facebook Inc, der nu tager navneskifte. Det annoncerede selskabets CEO, Mark Zuckerberg, ved et virtuelt pressemøde i går. Det nye navn er Meta og ændringen sker for at markere et skifte fra det sociale medie Facebook, som den primære platform, til et "metavers", som de kommende år skal udvikles.

Klodset afledningsmanøvre?

Hvordan dette metavers helt konkret kommer til at se ud er lidt abstrakt, men det vil grundlæggende består i en virtuel verden, med omfattende muligheder for at interagere med mennesker man ikke er i samme fysiske rum med. Facebook vil ikke være direkte forbundet til dette og med tiden forventes det at brugerne bevæger sig over i meta-universet. Mark Zuckerberg regner med at over en millard mennesker vil gøre brug af det indenfor de næste ti år.

Mange ser dog gårdagens pressemøde og navneskiftet som et forsøg på at slippe væk fra den dårlige omtale Facebook har fået den seneste tid. Det er blandt andet kommet frem, at selskabet fremmer en ringe kropsopfattelse hos piger, der bruger Instagram (som ejes af Facebook) i kraft af tjenestens algoritmer, der er skabt for at tjene penge på at fremhæve negative historier, som holder brugerne længere tid på platformen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere