Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

3 faktorer der kan afgøre, om et forretningssystem bliver en støtte eller en hindring

Når der sker store ændringer med høj hastighed, skærpes kravene til forretningssystemerne. Her er tre bud på hvad der skal til for at systemet bliver en støtte fremfor en hindring ...

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Pandemien har skabt stort behov for fleksibilitet. Det er i fremtiden ikke er muligt at være sikker på, hvor medarbejderne vil arbejde fra. Det er derfor sandsynligt, at mange virksomheder vil organisere deres arbejdsstyrke på en anden måde, for eksempel på afstand og i grupper, der er geografisk placeret i forskellige byer.

Derfor bliver det stadig vigtigere for virksomheder at være fleksible. Virksomhedskultur, ledelse og andre aspekter er vigtige, men der skal være en underliggende arkitektur, der understøtter disse blødere, men afgørende dele af forretningsudviklingen. Det gavner ikke meget, at man har verdens bedste medarbejdere, hvis forretningssystemet er elendigt - og omvendt.

Tre vigtige faktorer

Anders Holm Jørgensen er Country leader hos Unit4har et bud på hvilke tre faktorer, der er afgørende for at et forretningssystem bliver støttende i processen:

"Værdien af at kunne forenkle beskrivelser af ting er, at de bliver lettere at forstå, dette inkluderer også forretningssystemer. Det er nemlig muligt at kunne ignorere den komplicerede tekniske forståelse, selvom man vil have fat i de løsninger, der vil være vigtige i de kommende år. Hvad angår forretningssystemer, er der tre hovedspor:

• Enkel og intuitiv brugergrænseflade.
• Automatisering med kunstig intelligens og maskinlæring for at opnå hurtigere arbejdsgange og processer.
• Muligheder for brugerne til at kommunikere med forretningssystemerne, som de ønsker applikationer - f.eks. med Slack og WhatsApp.

En leverandør, der opfylder både disse krav, såvel som de krav, der allerede eksisterer ved hjælp af moderne teknologiske løsninger, har potentiale til at tilbyde et forretningssystem, der bliver en støtte til kundernes drift, i stedet for at blive en hindring. Essensen er, at et sådant forretningssystem bliver fleksibelt og let tilgængeligt. De tre krav ovenfor har én større ting tilfælles: De er baseret på mennesker. Mere specifikt; at forenkle medarbejdernes brug af forretningssystemerne. Det betyder ikke meget, hvis et forretningssystem har meget avancerede funktioner. Hvis disse ikke er lette at bruge, vil resultatet ikke løfte sig."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere