Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: ESET Internet Security 2022: Flere forbedringer i sikkerhedsfavorit

“Never change a winning team,” siger briterne. Alligevel har det fremragende sikkerhedsprogram Eset Internet Security fået en række opjusteringer i den nye 2022-version.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Selv om det måske kan lyde overdrevent dramatiserende, så kan sikkerhedssituationen på de digitale platforme faktisk ligestilles med et våbenkapløb.

Der foregår en stadig kamp mellem sikkerhedsfirmaerne, som vil beskytte vores sikre færden på nettet, og dem, der ønsker at vriste personlige eller andre følsomme oplysninger ud af os pc- og mobilbrugere.

Ransomware i fokus

Udviklingen har naturligvis heller ikke forbigået den nye sikkerhedspakke Eset Internet Security 2022.

Man skal som bekendt ikke ændre på et vindende hold. Men i forhold til tidligere versioner tilbyder Eset Internet Security denne gang alligevel en del opjusteringer. Der er blandt andet forbedringer af netværkstjekker-funktionen, samt af udnyttelsesblokering, som omfatter Ransomware Shield.

Med den første får du en oversigt over router-tilsluttede enheder, og du kan scanne dit netværk og tjekke din router for sikkerhedsrisici og sårbarheder. Så kan du selv reagere på disse trusler, medmindre det er din internetudbyder, der administrerer routerindstillingerne.

Ransomware Shield er opdateret. Det er en funktion, som beskytter mod malware af den type, der ønsker at kryptere dine data – hvorpå hackerne forlanger løsepenge for at frigive dine data.

Beskyttelsen fungerer ved, at Eset-softwaren intenst adfærdsanalyserer de programmer, der ønsker at få adgang til dit system.

Mange værktøjer sammen

Eset Internet Security 2022 kan løfte opgaven med at sikre dine digitale enheder, dit netværk og færden på internettet, fordi sikkerhedssuiten består af en masse forskellige værktøjer, der leverer lag på lag af analyse og overvåger dine aktiviteter, både før handlingerne eksekveres, mens de eksekveres, og efter de er blevet eksekveret.

Beskyttelsen består af en masse forskellige delelementer, som afvikles i skyen eller lokalt på dine enheder.

Trusselsbilledet er komplekst, og derfor er sikkerhedsprogrammet også nødt til at være komplekst. Gode eksempler er maskinlæring og HIPS-funktionen, hvor den sidste er blevet endu en tand forbedret i Eset Internet Security 2022-udgaven.

Avanceret maskinlæring, der afvikles såvel i skyen som lokalt hjælper med til at identificere de trusler, der søger at kamuflere sig, eller endnu er helt nye.

HIPS er en proaktiv funktion, der afvikles på din computer med afsæt i adfærdsdetektion og med mulighed for, at du selv kan tilrette systemet, således at din computer bliver endnu sikrere.

Det netværk af værktøjer, som Eset Internet Security 2022 har til rådighed, beskytter dit system løbende i realtid, eller når du ønsker det.

Scanninger kan foregå i baggrunden, når computeren er inaktiv, hvilket hjælper meget på dens ydeevne. Antivirus kan være ressourcekrævende for en pc. Her er 2022-udgaven af Eset Internet Security heldigvis – som forgængerne – ikke spor belastende.

God brugerflade

En lang række ting har heldigvis ikke ændret sig. Eset Internet Security 2022 har stadig den kendte, gode brugergrænseflade. Den beskytter stadig Windows-, Mac OS- samt Android-enheder og prisen forbliver på samme niveau som forgængeren.

Der kan spares betragtelige beløb pr. enhed ved køb af flere licenser eller længere licensperioder.

Eset Internet Security 2022 virker tryg og velkendt, men under overfladen er den opdateret på en række punkter. Det bliver den bestemt ikke dårligere af. Det er stadig en af markedets allerbedste sikkerhedsløsninger.