Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Tile Pro, Mate, Slim og Sticker: Endnu smartere sporing af dine ting

Tile-serien har fået en større overhaling, så de nyeste trackere nu byder på længere rækkevidde, bedre batteritid, højere ringelyd og nye smarte funktioner til at finde dine enheder.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er først, når problemet allerede ér ramt, at du finder ud af hvor stor en hjælp en tracker som Tile kan være.

Når du står med utålmodige unger, et kvarter efter du burde have været ude af døren, og simpelthen bare ikke kan finde dine nøgler. Så er det fantastisk blot at kunne trykke på din mobil for at nøglerne giver sig til at ringe højlydt.

Det er sket mere end et par gange at vi er blevet reddet på den måde. Omvendt kan du med et tryk på din Tile få din mobil til at ringe, hvis det er den der er blevet væk.

For de par hundrede kroner en Tile koster, kan det være penge rigtig godt givet ud.

En udholdende allrounder

Tile-serien byder på trackere i flere forskellige formater, og det meste af serien er nu opdateret, så evnerne er større end hidtil.

Mate er det nærmeste man kommer en "basis-model". En allround-tracker, der er oplagt til nøgleringen, men også fungerer fint til mange andre formål.

Den ligner forgængeren, men er blevet en smule slankere, så den fylder mindre i lommen. Den er dejlig kompakt. Rækkevidden er desuden øget, så den kan lokaliseres op til 76 meter væk. Samtidig holder den nu batteri i tre år, modsat to år i tidligere generationer. Det er fortsat ikke muligt at udskifte batteriet, når det er dødt. Hele Tile'en skal udskiftes.

Hold styr på pungen

Slim er oplagt til tegnebogen. Den har form som et kreditkort og glider derfor nemt ned i en dertil indrettet lomme i pungen. Igen, en investering, der kan ende med at betale sig mange gange hjem, hvis problemet rammer og du ikke kan finde din pung. Rækkevidden er øget til samme længde som Mate.

Klæb den på hvad som helst

Sticker har fået højere ringelyd og, som de to førnævnte trackers, også længere rækkevidde på 76 meter. Som navnet indikerer er den forsynet med klister, så du kan klæbe den på ting. Det kan være ting som fjernbetjeninger, der typisk har det med at forsvinde, eller det kan være en cykel, et løbehjul eller lignende. Vær dog opmærksom på, at der er ikke er tale om en GPS-tracker, så hvis din cykel forsvinder længere væk end de 76 meter, så vil du ikke kunne se den i appen.

Dog er der kommet en ny funktion i Tile-universet som kan være en redning.

Fremmede kan give besked

Bagpå de nye trackere er en QR-kode. Enhver der finder trackeren (og den ting, som den er påsat) kan scanne koden med sin mobil, så vil der dukke en besked op, der fortæller, at enheden er forsvundet, og at man bedes give besked til ejeren. Det kræver dog, at ejeren slår "Notify When Found"-funktionen for den pågældende tracker til og indtaster sit telefonnummer.

Principielt vil kan dette betyde at en mistet cykel, der er længere end 76 meter væk kan blive fundet, ligeså vel som en taske eller hvilken som helst anden genstand, der er bortkommet eller stjålet.

Funktionen fungerer teknisk set upåklageligt, men om den reelt vil komme til gavn afhænger selvsagt af om man er heldig, at en venlig person, der vil anvende systemet og tage kontakt til dig, finder din enhed.

Lang rækkevidde og batteriskift

Stjernen i Tile-serien er Tile Pro, som er lidt mere aflang end Mate, men ellers ligner lidt i format og ligesom denne også er blevet lidt slankere i den nyeste version. Her er rækkevidden øget til 120 meter. Batteritiden er dog "kun" et år, men denne Tile Pro udmærker sig til gengæld ved at være den eneste i serien, hvor du kan skifte batteri. Det er en prisværdig feature, da den også er dyrere end de andre.

Avanceret UWB-model på vej

Alle de fire nye modeller byder på IP67 vandtæthed, så de kan ligge i en meter vand op til 30 minutter.

Hvad ingen af dem har er dog UWB-tracker, som gør at du spore dine trackers ultrapræcist og endda finde dem med augmented reality visning i realtid. Det er en feature, som vi kender fra de nyeste trackere fra Apple og Samsung og derfor giver det god mening at Tile opdaterer porteføljen, så denne mulighed også eksistere i serien.

Denne tracker kommer til at hedde Tile Ultra og vil være den første UWB-tracker, der understøtter både iOS og Android.

Opdag stalkere

Tile Ultra lander i 2022 og her vil også blive tilføjet endnu en feature i Tile-appen. En feature, som ikke kun er tilgængelig for Tile-brugere, men for alle. Den hedder Scan and Secure-funktion og gør, at du kan søge efter Tile-enheder i nærheden, for at se om der er en ukendt enhed gemt et sted, som kan spore dig. Funktionen er skabt for at modarbejde misbrug af Tile-trackere til stalking.

Stadig med i førerfeltet

Det er funktioner som denne såvel som de mange andre fine features i Tile-appen, der gør at Tile fortsat er helt fremme i førerfeltet, når det gælder GPS-trackers. Prisen er desuden så fornuftige at uden at dykke alt for dybt i lommen kan forsyne sig selv om familien med de nødvendige enheder. Der er flere muligheder for at købe bundles, hvor man sparer penge ved at købe flere trackers ad gangen.

Priser på nye produkter:

• Tile Pro, sort eller hvid: 259 kroner
• Tile Mate, sort eller hvid: 189 kroner
• Tile Slim, sort: 259 kroner
• Tile Sticker, sort 229 kroner