Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Microsoft Surface Laptop 4: Strømlinet Windows-laptop

Der er vel næppe en bedre maskine til Windows 11 end Microsofts egen? Svaret er både og ...

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Surface er sat i verden for at være forbillede for den gode Windows-oplevelse. Den nyeste Surface Laptop er derfor en oplagt kandidat til den optimale Windows 11-maskine, men prisen er høj og du må affinde dig med begræsninger.

Stringent minimalisme

Den minimalistiske lækkerhed hvormed Surface Laptop 4 er designet overgår selv Apples bærbare. Maskinen er en fryd for den, der sætter pris på stil og stringens. Skærm, tastatur, touchpad – intet andet forstyrrer dit udsyn, når du arbejder. Og det er faktisk rart.
Der er truffet nogle valg for dig.

Du logger ind på computeren med Windows Hello ansigtsgenkendelse; der er ikke også fingeraftryk. Du får én USB C-port, én USB A-port, mini-jack til lyd og en Microsoft Connect Port.

Fint for dem med de behov. Surt for dem, der måske godt kunne tænke sig en HDMI eller kortlæser. Man kan udvide tilslutningerne via Connect-porten, men det er dyrt og lidt besværligt.

Det gode er ekstra godt

Det er således ikke alt denne maskine gør, men det den gør, gør den godt. Skærmen står rigtig flot. Den er skabt i det meget rektangulære 3:2-format og med fin opløsning, så den står både skarpt og med stærke farver.

Der er desuden mulighed for touchstyring, så man kan udnytte mulighederne for multitouch og pen-support i Windows 11.

Det baggrundsbelyste tastatur er af upåklagelig kvalitet, og det samme med touchpaden, som leverer præcis respons og et godt klik.

Som mobil produktivitets-maskine kan Surface Laptop 4 således være et fornuftigt valg. Især for den, der arbejder med Office, ikke kun fordi Office er integreret i maskinen og i Windows 11-universet, men også fordi det er cirka hertil kræfterne rækker.

Den Ryzen 7-version, vi tester her, har fin ydelse til tekst, regneark, mail og lettere billedbehandling, men det er ikke et grafikmonster til videoredigering og lignende.