Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Bærbare computere [STORTEST]: Den perfekte bærbar til Windows 11

Windows 11 kan være en glimrende anledning til at opgradere den bærbare computer. Men hvilken giver det største udbytte af det nye system? Det forsøger vi at give svar på her, hvor vi tester seks stærke kandidater ...

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Normalt vil det være brugerens behov, der afgør, hvilken maskine der er den bedste, men her lader vi for en gang skyld styre-systemet bestemme.
I denne test er hovedformålet at finde den maskine, der bedst udnytter mulighederne i det dugfriske Windows 11.

Det umulige kompromis?

Windows 11 stritter i mange retninger, men der er alligevel to ret centrale fokuspunkter: hybrid-arbejde og gaming. Umiddelbart er det to uforenelige størrelser. Hybridarbejde kræver maksimal mobilitet; gaming kræver maksimal power. To aspekter, der almindeligvis modarbejder hinanden.

Men med tidens nyeste teknologi og en anelse kompromisvillighed, er modsætningerne ikke uoverkommelige. Testen viser, at stor power fås i kompakte maskiner, og at selv de vildeste gamingmaskiner kan være nogenlunde mobile og endda samtidig så diskrete i deres design, at de godt kan krydse over til kontorverdenen.

Ikke desto mindre vil der være maskiner, som er bedre for nogle brugere end for andre. Er gaming højest på prioriteringslisten, ér der mere at hente hos MSI, Lenovo og til en vis grad Asus, som byder på hurtige skærme. Er hybridarbejde det vigtigste, vil testens Asus eller Microsoft være mere oplagt.

Læs testene her:

https://www.altomdata.dk/lenovo-legion-5-pro-test-diskret-draebermaskine/

https://www.altomdata.dk/microsoft-surface-laptop-4-test-stroemlinet-windows-laptop/

https://www.altomdata.dk/asus-rog-flow-x13-test-alsidig-hybridmaskine/

https://www.altomdata.dk/msi-pulse-gl76-test-imponerende-power/

https://www.altomdata.dk/acer-swift-x-test-prisstaerk-allrounder-med-stort-overskud/

https://www.altomdata.dk/abook-ultimate-a50-test-rammer-den-rette-balance/