Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Tag NAS'en med under armen

En ny NAS fra Qnap er lige så let at tage med under armen som en bærbar computer. Indeni er der plads til fire M.2 NVMe-ssd'er, og der er praktiske tilslutningsmuligheder.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Nu kan du tage din NAS med under armen på kundebesøg, eller fordi du skal vise nogle multimediefiler for dine venner – hvis du investerer i Qnaps nye udgave af producentens NASbook-serie. Nyheden hedder TBS-464.

NAS'en er ikke sværere at have med rundt end en bærbar computer. Den er 23 cm bred, 16,5 cm dyb og blot 3 cm høj.

Indeni er der gjort plads til fire stk. M.2 NVMe-ssd'er. Der er to HDMI 2.0 4K 60Hz-udgange samt to 2,5 GbE-porte.

Skyen kan kobles på

Til lagring understøtter TBS-464 HybridMount, som kan tilslutte lagring fra skyen og lokal cachelagring, hvilket i princippet gør det muligt at arbejde med onlinefiler lige så hurtigt som med lokale filer.

”TBS-464 NASbook samler solid ydeevne og komplette virksomhedsapplikationer i et lille, mobilt format. Ved problemfrit at integrere cloud-lagringsplads giver TBS-464 de kombinerede fordele ved bærbarhed og lagringsfleksibilitet, som giver moderne kontorer og studier flere muligheder. Muligheden for at cachelagre cloudbaserede filer lokalt på TBS-464 giver brugerne mulighed for at nyde godt af adgangshastigheder svarende til, at de arbejdede i et LAN-miljø,” forklarer Joseph Ching, product manager hos QNAP, om den nye NASbook.

QNAP TBS-464. Der er to HDMI-udgange og to netværksporte på bagsiden af NAS'en.

TBS-464 er baseret på en Intel Celeron N5105/N5095 quad core 4-tråds processor (burst op til 2,9 GHz) med Intel AES-NI-krypteringsmotor, 8 GB DDR4-hukommelse og USB 3.2 Gen 1-porte til hurtigere dataoverførsel.

Styr på backuppen

Styresystemet er QTS 5, som ifølge Qnap giver en næstegenerations brugeroplevelse og en optimeret brugergrænseflade. HBS (Hybrid Backup Sync) kan sørge for lokal-/fjern-/cloud-backupopgaver. Blokbaserede snapshots gør desuden databeskyttelse og gendannelse nemmere og afbøder trusler fra ransomware.

TBS-464 understøtter medieafspilning på et tv eller en skærm via de to HDMI 2.0-udgange (op til 4K ved 60 Hz) og konverterer 4K-videoer til universelle filformater, der kan afspilles på flere enheder. Den er også perfekt til mediestreaming med Plex, anfører Qnap.

TBS-464 kan endvidere fungere sammen med QNAP KoiMeeter til et videokonferencesystem og muliggøre trådløse præsentationer.

Medfølgende software

Lagringskapaciteten kan udvides ved at tilslutte TL- og TR-lagringsudvidelseskabinetter.
Virksomheder og organisationer kan også få fordel af de forskellige software-applikationer i TBS-464. QmailAgent centraliserer flere e-mail-konti. Qmiix integrerer en iPaaS-løsning (Integration Platform as-a-Service), der gør det muligt at tilslutte apps og enheder til Qnap NAS'er. Qfiling automatiserer din filorganisering. Og Qsirch hjælper dig med hurtigt at finde alle de dokumenter, du har brug for.

Funktionaliteten i TBS-464 kan yderligere udvides ved at installere apps fra det indbyggede QTS App Center, og du kan tilkøbe en fjernbetjening.
IT-JOB

Unik System Design A/S

DevOps Engineer

Dustin A/S

Network Specialist

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Azure Cloud DevOps Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere