Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Billig elbil vinder stor europæisk pris

Dacia Spring er netop kåret som ” The Best Buy Car of 2022” af en uafhængig jury bestående af motorjournalister fra 32 europæiske lande.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

For første gang i AUTOBEST kåringens 21-årige historie har den 32 mand store jury bestående af europæiske motorjournalister, herunder også Bilmagasinets redaktør Mikkel Thomsager, kåret en 100 % elektrisk bil som vinder - nemlig Dacia Spring. Og det endda med stor afstand ned til nummer to, der var Skoda Fabia og til Opel Mokka på trediepladsen

Dacia Spring, der blev lanceret herhjemme for tre uger siden, og har allerede fået et stort publikum med mere end 45.000 ordrer. Årsagen til succesen, og til Best Buy prisen fra AUTOBEST er enkel.

Den billigste elbil i Danmark

Mens det vrimler med elbiler til 300.000 kroner og opefter, har der ikke eksisteret en ny elbil til de kunder, der gerne vil køre på el, men som ikke har pengene eller lysten til at investerer så mange penge på en ny elbil. Men til en startpris på omkring 130.000 kr. for en elbil med en rækkevidde på 230 km (WLTP) og med plads til fire er det nu blevet muligt.

https://www.altomdata.dk/ny-elbil-presser-prisen-i-bund-dacia-spring-er-danmarks-billigste/

"Vi er meget stolte over at vinde AUTOBEST 2022 prisen. Den bekræfter, at Dacias filosofi er rigtig. At lave enkle biler, der opfylder kundernes basale behov. Jeg vil gerne takke alle medlemmer af AUTOBEST Juryen for at understøtte, at vi er på rette vej med denne filosofi” siger Denis Le Vot, CEO Dacia & LADA brands

Udover netop at have modtaget Best Buy Car of Europe 2022 prisen, har Dacia Spring også taget ”1. præmien” i ECOBEST Challenge 2021, der blev organiseret af AUTOBEST juryen.

Her testede juryen, hvor langt 15 helt nye elbiler kunne køre i forhold til det officielle tal. Også her var Dacia Spring en klar vinder. Spring kørte 221 km på en opladning – hvilket var knap 99 % af det lovede i de officielle WLTP opgivelser. Til sammenligning nåede de to testede biler i samme segment, Fiat 500 e kun 83 %, mens Honda e var endnu længere ned med 78 % opnået rækkevidde. Med et forbrug på 8.25 km/kWh, var Dacia Spring den mest økonomiske af alle testede elbiler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere