Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Livall Bling Helmet MT1: Gør din cykeltur smartere

Det er usmart at køre uden cykelhjelm; det ved vi jo. Men at det ligefrem kan være så højteknologisk smart, som det er med Livall, anede vi ikke, før vi fik en Bling på hovedet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I sin udformning er det en traditionel sportshjelm af bedste støbning med kvalitetsskum indvendig, svedresistent nylonstrop og en medfølgende skærm, der kan beskytte mod sollys. Tænder du på knappen under fronten, bliver det klart, at der er tale om en hjelm ud over det sædvanlige. En kvindestemme taler, lys blinker, og holder du powerknappen nede, kan du tilkoble din mobil via Bluetooth.

Når det er gjort, fungerer hjelmen som et headset med højttalere og mikrofon. Lydkvaliteten er ikke optimal til musik, men den er fin til telefonopkald, som kan besvares med knapperne under fronten eller med den lille medfølgende fjernbetjening, som kan hæftes på cykelstyret. Der er også en Walkie Talkie-funktion, så du kan kommunikere med cykelkammeraterne på MTB-turen i skoven.

Der er også GPS, så du kan tracke dine ture. En stemme giver status undervejs, og resultatet kan ses i Livalls app, på Strava og i Apple Sundhed. Blinkende og farverigt lys bagpå gør dig ekstra synlig i trafikken. Skulle du være uheldig at falde, er der falddetektor, som registrerer ulykken samt SOS-funktion som underretter den, du opretter som kontaktperson. Det er cykelsikkerhed på højeste niveau.

Pris: 899

Samlet vurdering: