Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Kæmpe Windows-opdatering på vej - her er de nye funktioner

Microsoft er på vej med en af de hidtil største opdateringer til Windows 10. Den byder på en lang række nye funktioner.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Nogle Windows-opdateringer er større end andre. En af de helt store er nu på vej.

Indtil videre går den under navnet Windows 10 20H1 og den har tidligere været kaldt Windows 10 2004. Den færdig udgave vil formentlig hedde Windows 10 spring eller Windows 10 april, da den forventes at komme i april.

Men navnet betyder nu ikke så meget. Det er indholdet der er vigtigt. Og hvad vi her har i vente, har vi efterhånden et godt billede af. Den nye Windows-version har nemlig været åben for betatest et godt stykke tid, og det har givet et blik ind i maskinrummet.

Nyt udseende

Den nye Windows 10 opdatering vil byde på en ansigtsløftning til Microsoft's system. De skarpe kanter bliver afløst af mere afrundede vinkler på vinduer, knapper og helt ned til småelementer som scroll-slidere og pop-up-bokse. Det vil give bedre kontinuitet mellem desktop-systemet og diverse Microsoft-apps.

Det vil desuden blive muligt at give sine virtuelle skriveborde navne, sådan at man ikke bare har desktop 1, 2, 3 osv. Man kan eksempelvis kalde dem arbejde, spil osv. Skrivebordene vil kunne gemmes, så de er klar, hver gang man starter pc'en.

Der kommer også et par nye funktioner i joblisten. Du vil kunne se disktypen samt temperaturen på dit grafikkort.

Større valgfrihed

Systemet vil byde på en ny funktion for valgfri funktioner. Her kan man aktivere eller deaktivere en række funktioner i systemet. Du kan eksempelvis vælge om programmer som Paint og Wordpad skal være tilgængelige eller om du hellere vil spare diskpladsen.

Det vil også være nemmere at justere musens hastighed. Via indstillinger > Enheder > Mus vil du kunne indstille farten.

Drivere til eksterne enheder vil ikke længere blive installeret automatisk, men vil fremgå som "valgfri opdateringer", under Windows Update.

Ud med kodeordet

Mange bærbare kommer i dag med fingeraftrykslæser eller et kamera til ansigtsgenkendelse, således at man nemt at logge ind. Men det kræver alligevel en pinkode, som du bliver bedt om engang imellem. Den nye opdatering vil formentlig fjerne dette krav, så Windows Hello kan fungere udelukkende med de andre login-muligheder.

Nemmere nulstilling

Det ser desuden ud til, at det vil blive nemmere at nulstille Windows til oprindelig tilstand, som da du første gang installerede det. Og samtidig slipper du for at installere en masse opdateringer efter nulstilling, da systemet hentes i en helt frisk version fra skyen.

Bedre netværkskontrol

Har man begrænset båndbredde på sit internet, vil man desuden kunne vælge, hvor meget Windows Update må bruge, så download af opdateringer ikke hæmmer ens internetforbindelse for meget. Dette valg vil også gælde for Windows App Store.

Der vil desuden komme en helt ny side for netværk, hvor det er nemmere at overskue de forbindelser man er koblet på.

Der vil også komme opdateringer til den stemmestyrede assistent Cortana, men da den er ikke er tilgængelig i dansk version, er det næppe noget vi skal bekymre os om.

Den nye versioner af Windows byder på en lang række andre mere perifere ændringer, og der vil utvivlsomt kommer nye til inden systemet officielt er ude i løbet af foråret.

https://www.altomdata.dk/guide-faa-en-helt-frisk-windows-pc/
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere