Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Færre danskere bruger håndholdt mobil mens de kører bil

At det nu koster et klip i kørekortet har formentlig meget at gøre med faldet, men også bedre muligheder for stemmestyring og håndfri brug af mobilen kan være del af årsagen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I september sidste år blev straffen for at bruge håndholdt mobil under kørsel skærpet, så det ikke bare kostede en bøde, men også et klip i kortet.

Det har tilsyneladende haft en stor effekt. Antallet af sigtelserne for denne overtrædelse er faldet med 21,5 procent. Fra 11.263 i de fem måneder op til september til 8.837 i de fem måneder efter. Det skriver dr.dk.

Bedre muligheder for håndfri brug

Klippet i kortet har tilsyneladende den største del af æren for dette fald. Klippet skal lægges oveni en bøde på 1.500 kroner. Derudover skal man betale 500 kroner til Offerfonden, hvis man benytter håndholdt mobiltelefon, gps, tablets, computere med videre under kørslen.

Til Epinion svarer syv ud af ti af dem, der tidligere brugte håndholdt mobil under kørsel, at de ikke længere eller meget sjældent gør det nu, efter skærpelsen blev indført.

En vis del af årsagen til faldet skal formentlig også findes i at muligheden for at stemmestyre funktioner i mobilen og at bruge den håndfrit er blevet bedre og mere udbredt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere