Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: MusicCast Vinyl 500: Nem pladespiller med små udfordringer

 Yamaha har opdateret den traditionelle, bæltedrevne hi-fi-grammofon med trådløs forbindelse via Bluetooth, men pladespilleren MusicCast Vinyl 500 kan også indgå i Yamahas multirumssystem MusicCast.

Af Mette Eklund, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den kan endda fungere som en hub til musikstreaming inklusive Spotify og web-radio. Så der er gang i sagerne her. Det er en af de nemmeste pladespillere at igangsætte, hvis du kører den offline. Den er også nem at parre med et par Bluetooth-højttalere, fordi Yamaha modsat konkurrenter som Cambridge Audio og Pro-ject har en app.

Hvis du har MusicCast-højttalere eller -receiver, kan du overføre lyden trådløst via Wi-Fi, hvilket giver bedre lydgengivelse end Bluetooth. Desværre er appen i nogle situationer langsom og fejlfyldt, og af tekniske grunde kan du ikke benytte AirPlay 2, Chromecast eller Sonos.

Men ser man bort fra streaming-udfordringerne, kan man også glæde sig over høj byggekvalitet og ganske imponerende gengivelse. Lydkvaliteten får måske ikke en hi-fi-purist op af stolen i begejstring, men gengivelsen er ikke desto mindre dejlig dynamisk og med god basbund.

Pris: 4990 kr.