Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny billig elbil er både rummelig og sikker

Den nye elektriske SUV fra det klassiske bilmærke MG bliver den billigste elbil af sin klasse herhjemme. Udover god plads byder den også på den højeste sikkerhedsklassificering.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

MG er tilbage i Danmark – og tilmed 100 % elektrisk. Vi har tidligere skrevet om den nye ZS EV model, der er på vej til landet. Og nu er der sat priser på den. De bliver overraskende lave.

Comfort modellen kan fås fra kun kr. 219.999 og Luxury modellen fra kr. 249.079.

Bilen kan bekvemt klikkes hjem fra en helt ny online shop. Samtidig er der ikke lange ventetider på bilen. Fra lanceringen i starten af juni måned, vil den nye elektriske MG ZS EV være tilgængelig med omgående levering i fem lakfarver og to unikke udstyrsvarianter, nemlig Comfort og Luxury.

Rummelig familiebil

Modellen er ganske rummelig – med god plads på både første og anden sæderække og et fint bagagerum på 448 liter, hvilket gør den til en fin familiebil.

Der er god bagageplads i MG ZS EV. Der er god bagageplads i MG ZS EV.

Om annonceringen af prisen på MG siger presseansvarlig, Lene Mejdal Iversen ”Vi har arbejdet på at lave den skarpeste EV model i klassen. Vores MG ZS EV har den højeste sikkerheds-rating og et meget højt udstyrsniveau som standard til en attraktiv pris. For at følge udsalgsprisen op, har vi sikret, at vores MG kunder kan tegne en elbil-forsikring til en rimelig penge. Med MG Forsikring, kan man forsikre sin nye MG ZS EV fra kun 3.295,- pr. år. Dette endda inklusive fri kilometer og førerpladsdækning”.

Godt med udstyr

MG ZS EV er som standard udstyret med bl.a. 16” alufælge, nøglefri betjening med start/stop knap, aircondition, LED kørelys, tågelygter i bag, halogen projektionsforlygter, parkeringssensor i bag, tagræling, multijusterbart læderrat, el-justerbare med varme og komfortblink, ECO driving-mode selection, regenererende bremsesystem og 40:60 split-bagsæder.

Interiøret inkluderer en 8” touchskærm med navigation og Apple Carplay (forberedt til Android Auto), bluetooth, 3 USB stik, DAB+ og 4 højtalere.

Sådan ser der ud indeni MG ZS EV. Sådan ser der ud indeni MG ZS EV.

Luxury modellen er opgraderet med bl.a. 17” alufælge, el-foldbare sidespejle, regnsensor, varme i forsæder, panorama glassoltag, bakkamera med dynamisk guide og to ekstra højtalere.

Fem-stjernet sikkerhed

MG ZS EV modtog den maksimale europæiske NCAP-sikkerhedsvurdering på fem stjerner, der positionerer den som den første B-segment elektriske SUV med denne sikkerhedsgodkendelse.

Euro NCAPs sikkerhedsvurderingssystem hjælper forbrugerne med at identificere de sikreste biler på markedet, idet kun de mest sikre biler får en femstjernet bedømmelse. MG ZS EVs stærke klassificering lister modellen blandt de allermest sikre biler på markedet.

Standard sikkerhedsfunktionerne i MG ZS EV inkluderer en omfattende liste af aktive førerassistentsystemer. Deriblandt level 2 automatisk vejbaneassistent (m. LDW, LKA og LDP) og adaptiv fartpilot med start / stop. Herudover har bilerne advarsel om frontkollision (FCW) og AEBP nødbremse med fodgængergenkendelse, skiltegenkendelse, hastighedsadvarsel og automatisk fjernlys.

Luxury modellen kan yderligere tilbyde følgende sikkerhedssystemer: blind vinkel assistent, advarsel v. krydsende trafik bagved og bakkestart assistent.

Multifunktionskameraet og radaren er i stand til at registrere og identificere kørselsforholdene – eksempelvis under barske vejrforhold. Disse funktioner giver mulighed for en sikrere kørsel, selv under dårlige trafik- eller vejforhold.

Moderat rækkevidde

Batteriet har en kapacitet på 44,5 kWh, hvilket udmønter sig i en rækkevidde på 263 km (WLTP).

Bilen kan hurtiglade med op til 80 kW. Dermed kan batteriet lades op fra 0 til 80 procent på bare 40 min.

Ladestikket er placeret bag MG-logoet i fronten og er den mest gængse type 2 og til hurtigladning type 2 combo.

Elmotoren yder 136 hk, hvilket muliggør en acceleration fra 0-100 km/t. på 8,2 sekunder.
IT-JOB

HCLTech Denmark ApS

IT-projektleder

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Manager Projects – SAP PM Lead

Bunker Holding A/S

People Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere