Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu kommer Teslas elektriske lastbil

Tesla Semi er klar til masseproduktion, skriver Elon Musk i en email. Det er således ikke urealistisk at den kommer på vejene næste år.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er efterhånden nogle år siden den blev præsenteret. Indtil videre har den dog kun været produceret i begrænset omfang. Nu er den imidlertid klar til masseproduktion.

Det fortæller Elon Musk i en email, som CNBC har fået fingrene i.

"Det er tid til at gå hele vejen og bringe Semi til masseproduktion", skriver Musk, der samtidig forklarer, at det lille antal Semis, der er produceret, har givet mulighed for at finpudse og forbedre designet.

Bliver ikke ene på markedet

Oprindeligt var planen en 2019-lancering. Det skete ikke, men tidligere på året meldte Musk ud, at vi kunne forvente en 2021-lancering, og det ser faktisk ud til at kunne holde, hvis produktionen starter nu.

Indretningen af førerhuset i Tesla Semi er meget ... Tesla-agtig. Indretningen af førerhuset i Tesla Semi er meget ... Tesla-agtig.

Batteri og motor vil blive produceret i Gigafactory i Nevada. Resten vil formentlig blive delt udover Teslas øvrige amerikanske fabrikker.

Musks melding kommer på et tidspunkt, hvor konkurrencen på markedet ser ud til at vokse. Nikola er på vej med elektriske lastbiler, og det samme er Daimler og Cummins.

Når tung trafik som denne bliver omsat til elektricitet, bør det være noget, der virkelig kan gøre en forskel i den grønne omstilling.

Tesla Semi vil kunne køre op til 800 kilometer på en opladning. Tophastigheden vil være lidt under 100 km/t og den vil kunne accelerer op til den hastigheden på 20 sekunder med et læs på cirka 36 tons.

Tesla Semi. Tesla Semi.Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere