Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu kommer Teslas elektriske lastbil

Tesla Semi er klar til masseproduktion, skriver Elon Musk i en email. Det er således ikke urealistisk at den kommer på vejene næste år.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er efterhånden nogle år siden den blev præsenteret. Indtil videre har den dog kun været produceret i begrænset omfang. Nu er den imidlertid klar til masseproduktion.

Det fortæller Elon Musk i en email, som CNBC har fået fingrene i.

"Det er tid til at gå hele vejen og bringe Semi til masseproduktion", skriver Musk, der samtidig forklarer, at det lille antal Semis, der er produceret, har givet mulighed for at finpudse og forbedre designet.

Bliver ikke ene på markedet

Oprindeligt var planen en 2019-lancering. Det skete ikke, men tidligere på året meldte Musk ud, at vi kunne forvente en 2021-lancering, og det ser faktisk ud til at kunne holde, hvis produktionen starter nu.

Indretningen af førerhuset i Tesla Semi er meget ... Tesla-agtig. Indretningen af førerhuset i Tesla Semi er meget ... Tesla-agtig.

Batteri og motor vil blive produceret i Gigafactory i Nevada. Resten vil formentlig blive delt udover Teslas øvrige amerikanske fabrikker.

Musks melding kommer på et tidspunkt, hvor konkurrencen på markedet ser ud til at vokse. Nikola er på vej med elektriske lastbiler, og det samme er Daimler og Cummins.

Når tung trafik som denne bliver omsat til elektricitet, bør det være noget, der virkelig kan gøre en forskel i den grønne omstilling.

Tesla Semi vil kunne køre op til 800 kilometer på en opladning. Tophastigheden vil være lidt under 100 km/t og den vil kunne accelerer op til den hastigheden på 20 sekunder med et læs på cirka 36 tons.

Tesla Semi. Tesla Semi.IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT-projektleder

Danske Commodities A/S

Chief Information Security Officer

Saab Danmark A/S

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere


NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere