Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu kan danske Tesla-elbiler superoplades endnu hurtigere

Tesla åbner i dag den første V3 Supercharger-station i Danmark. Den er placeret i Ikast. V3 har markant mere effekt end V2-udgaven, hvilket sikrer markant hurtigere opladning.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I dag åbner Tesla den første V3 Supercharger-station i Danmark. Der er 12 standere med V3-teknologi, og stationen er placeret i Ikast i Midtjylland. Hvis man oplader sin Tesla fra en V3-stander, bliver den ladet markant hurtigere op end med de i dag udbredte V2-standere.

V3-ladere leverer nemlig en maksimal effekt på 250 kW, hvor V2-laderne har maksimalt kan aflevere 150 kW. Desuden har V3-standerne de 250 kW for sig selv, hvor to V2-standere deler de 150 kW.

Danmark er det fjerde land, og Ikast den syvende Supercharger-station i Europa, hvor Tesla installerer den nye V3 Supercharging-teknologi som en tilføjelse til det allerede udbredte V2-netværk.

Du kan følge med i, hvor hurtigt opladningen med 250 kW foregår.

V3 Superchargere i Europa vil supportere CCS-adaptere og være tilgængelig for alle Tesla-ejere (andre bilmærker kan ikke bruge Teslas ladere). Den nye adapter kommer ifølge Tesla som standard med alle nye Model S og Model X og er tilgængelig som en opgradering for Model S og Model X-ejere mod betaling – ”en begrænset omkostning”, oplyser Tesla. Booking sker i Teslas app som vanligt.

Nu 10 Supercharger-stationer

I øjeblikket har Tesla 10 Supercharger-stationer i landet med samlet set over 140 ladestandere – men altså endnu kun V3-standere i Ikast.

Da Tesla sidste år åbnede den første V3 Supercharger-station i USA, blev det oplyst, at den med 250 kW-teknologien vil kunne oplade en Tesla Model 3 til 75 ekstra miles (120 km) på 5 minutter – og 1000 miles (1600 km) kunne klares på en time. Det er cirka dobbelt så hurtigt som med V2-ladestandere.

Andre forhold kan påvirke ladetiden. I praksis er ladetiderne lidt længere, fordi de 250 kW er peak-ydelser og ikke kan leveres kontinuerligt. Modsat kan nye Tesla-modeller varme batterierne op forud for opladning – dette har en positiv effekt på ladetiden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere