Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Tesla laver sandsynligvis en mindre Cybertruck til europæerne

Den vilde pickup-bil er ikke forenelig med EUs regler og derfor kommer vi ikke til at se den på disse breddegrader. Der er dog håb for en mindre version på de danske veje.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den har delt vandene. Enten synes man det er det fedeste design længe, eller også synes man det værste skrammel man har set i mands minde. Det er de færreste, der bare synes at Cybertruck er "okay".

Uanset hvad man så måtte mene om designet, er det ikke lovligt. I hvert fald ikke ifølge EUs regulativer. Det kom allerede frem kort efter lanceringen. Cybertruck har dog indtil for nylig været tilgængelig for forudbestilling på Teslas danske hjemmeside, så et lille håb har der været om at den måske, med visse modifikationer, kunne komme til at rulle på vores veje.

Cybertruck er en drømmebil for vildmarksfolket. Den store pickup kan laves om til en lille campingvogn. Cybertruck er en drømmebil for vildmarksfolket. Den store pickup kan laves om til en lille campingvogn.

Men det håb har Elon Musk nu slukket. I et interview til Automotive News fortæller den administrerende direktør, at Cybertruck ikke vil blive tilpasset alle markeder, og at den overholder meget få EU-regler.

For det første er Cybertruck konstrueret i rustfrit stål, der ikke er fleksibelt nok til at absorbere stød ved en kollision. Samtidig gør det kantede design, at det er svært at orientere sig og se ud gennem vinduerne. Og så er det bare en kæmpestor bil, der ikke matcher særlig godt med europæiske veje og parkeringspladser.

Mindre version til europæerne

Alligevel er der faktisk en mulighed for, at vi danskere kan få lov at trille rundt i en Cybertruck. Bare ikke lige den Cybertruck, der findes nu. På Twitter har Elon Musk nemlig bekendtgjort, at det er meget sandsynligt, at vi kommer til at se en mindre udgave af bilen, tiltænkt specifikt det europæiske marked.

https://twitter.com/elonmusk/status/1290546456030576641?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1290546456030576641%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Felectrek.co%2F2020%2F08%2F04%2Ftesla-smaller-cybertruck-europe-elon-musk%2F

Nærmere oplysninger om design og specifikationer findes ikke endnu, og vi skal formentlig et par år frem, før der er en chance for at se den på det danske marked. Cybertruck er planlagt til at gå i produktion i slutningen af næste år.

https://www.altomdata.dk/elbiler-stortest-fra-mini-til-suv-saa-forskellige-er-elbilerne/
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere