Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu er det slut med Google-opdateringer på alle Huawei-mobiler

Heller ikke ældre Huawei-mobiler, udsendt inden den amerikanske handelsblokade trådte i kraft, kan nu modtage Google-opdateringer. Den midlertidige licens, der hidtil har gjort det muligt, er udløbet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er almindeligt kendt at nyere Huawei-mobiler, lanceret efter d. 19. maj, 2019, ikke har haft adgang til Googles tjenester. Huawei-mobiler udsendt før dette, eksempelvis den populære P30 Pro eller Mate 20 Pro, har imidlertid kunne køre videre med Googles tjenester samt Android-opdateringer, her iblandt ikke mindst vitale sikkerhedsopdateringer.

Huawei har forsikret, at brugerne ikke ville miste adgang til disse opdateringer, men det ser faktisk ud til, at det er det, der sker nu. Ifølge Washington Post er den midlertidige licens, som gav en smutvej til opdateringerne, nemlig udløbet.

Chance for forlængelse

Licensen ikke haft dette formål for øje. Den er skabt for at beskytte mindre amerikanske virksomheder, der anvender Huawei-udstyr og har været afhængige af support fra den kinesiske virksomhed for at holde udstyret kørende. Den amerikanske regering har tilladt dette samarbejde i en begrænset periode, så virksomhederne ikke var tvunget til at skifte udstyr fra den ene dag til den anden.

Den har imidlertid haft den følgevirkning, at Huawei har kunne modtage opdateringer fra Google til ældre smartphones.

Licensen udløb torsdag i denne uge, og det betyder faktisk, at de gamle Huawei-mobiler lige nu er afskåret fra opdateringer. Google har bekræftet af det er denne licens, der har gjort det muligt at udsende opdateringerne.

Det er dog ikke umuligt, at den amerikanske regering vælger at forlænge licensen. Regeringen skal betale, hvis mindre virksomheder skal skifte til nyt udstyr, "der ikke udgør en national sikkerhedsrisiko", og det tyder ikke på, at det vil ske i nærmeste fremtid.

[OPDATERET]: I kølvandet på denne sag, melder Huawei ud, at alle brugere af deres mobiler kan være sikre på fremtidige opdateringer. Læs mere her:

https://www.altomdata.dk/huawei-garanterer-fremtidige-opdateringer-til-alle-deres-mobiler/

 

Ingen betydning for nyere Huawei-mobiler

Siden handsblokaden trådte i kraft, har Huawei kæmpet hårdt for at gøre sig uafhængige af Google. Nyere Huawei-mobiler som P40 Pro, kører producentens eget EMUI-system, baseret på en open source udgave af Android, der er frit tilgængelig, og derfor ikke underlagt handelsblokaden. Med den nye Find Apps / Petal Search tjeneste, er der desuden gjort adgang til over en million apps, uden om Google Play. For nyere Huawei-mobiler har licensens udløb derfor ingen betydning.

https://www.altomdata.dk/huawei-p40-pro-test-huaweis-staerke-kameramobil-klarer-sig-okay-uden-google/

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere